– Det er tøft både for oss og supporterne å være i den situasjonen vi er i nå. Supporterne må få lov til å være frustrerte, men det hjelper ingenting å sutre og pipe på oss. Det er i en slik situasjon at vi trenger ekstra god støtte, sier Tollås.

Etter seks serierunder ligger AaFK sist på tabellen med kun tre poeng. Laget står uten seier og har kun scoret fire mål.

– Det er heldigvis kamp mot Haugesund allerede nå, og det er en fin mulighet å slå tilbake på. Vi har noe å revansjene, for vi kan ikke være bekjente av det vi gjorde i forrige kamp.

Gårsdagens restitusjonstrening skulle egentlig startet kl. 11.00, men spillerne og trenerne ble sittende i et oppvaskmøte i over en time i garderoben. Der fikk de som ville lufte sin frustrasjon over den skuffende sesongstarten.

– Vi hadde et konstruktivt møte før treningen der Janne gikk gjennom kampen. Han var naturligvis misfornøyd. Etter det kunne vi si fra om hva vi mente burde gjøres, og hva vi var misfornøyde med. Jeg synes vi kom styrket ut av det, sier Tollås.

Intern justis

– Hva ble diskutert på møtet?

– Det handlet blant annet om den interne justisen. Vi kan ikke stå i den situasjonen vi er i nå og snakke de og de, her er det alltid vi og vi i media. Så kan vi heller i garderoben ta det med hver enkelt hva man mener. Vi har ikke problemer med å konfrontere hverandre, og slik skal det være så lenge vi holder det på et konstruktivt nivå.

Kroppsspråket spillerne har hatt var et tema på møtet.

– Noe av det letteste vi kan gjøre noe med, er kroppsspråk, tæl og arbeidsvilje. Jeg regner med alle ble gjort klar over nå at det må ligge til grunn uansett om du heter Ronaldo eller Tollås. Du må ha 100 prosent innsats i hver kamp, vinne dueller og krige, så kan du heller ta med finspillet når vi er i form. Akkurat nå er vi helt åpenlyst ikke i form, sier AaFK-kapteinen.

Konfrontasjoner

– Var det et høylytt møte?

– Nei, vi holdt det på et konstruktivt nivå. Det ble ikke noe slagsmål i garderoben, men det ble litt konfrontasjoner. Jeg tror det er veldig viktig å ikke glemme å se seg selv i speilet før man kritiserer andre. Omtrent alle i garderoben har godt av å se litt på seg selv. Såpass ydmyke må vi være.

Jönsson savner galskap

Trener Jan Jönsson synes også at møtet var nyttig.

– Er det så enkelt som at dere trenger en seier for at det skal snu?

– Det vil hjelpe sterkt på, men det skal gjøre vondt å få med seg trepoengere. Innsatsen må ligge der og det er det viktige å minne hverandre på av og til. Jeg savner litt galskap, det snakket vi litt om før forrige kamp også. Så sier spillerne at vi er for dårlige med kommunikasjonen utpå der. Får vi på plass disse to tingene, så skal vi ta Haugesund, sier Jönsson.

– Hver og en må jobbe med seg selv og slutte å tenke på hva vi gjorde galt sist. Det som skjer her og nå er viktigst, sier Tollås.

Følg kampen DIREKTE kl 15.30 og chat med vår medarbeider: