Matt West / BPIBarclays Premier LeagueNewcastle United v Sunderland20th April, 2008--------------------Michael Owen of Newcastle United celebrates at the end of the game

Michael Owen ble med sine to scoringer den store forskjellen i nordøst-derbyet på St. James Park.

Kampen var bare fire minutter gammel da Newcastles kaptein gjorde 1-0 med et vakkert hodestøt. Det virket ikke som om Sunderland helt klarte å riste av seg den tidlige kalddusjen, og resten av omgangen var preget av høy aggresivitet og mange dueller. Som vanlig, får vi legge til, når disse lagene møtes.

Avgjorde før pause

Men så, idet klokken tikket mot 45 minutter, var Michael Owen frempå igjen. Etter et fint veggsill med Mark Viduka forsøkte Owen å vippe ballen over Higginbottam. Ballen traff imidlertid forsvarerens arm, og straffen var et faktum.

Owen satt den i mål selv, selv om det ikke var noen spesielt god straffe. Gordon var nær ved å redde skuddet, men marginene var på Owens side; skuddet snek seg under kroppen til Sunderlands keeper.

Rolig etter hvilen

I 2. omgang var det langt mellom høydepunktene, men lagene hadde hver sin store mulighet ved henholdsvis Martins og Miller. Kun et par svake avslutninger gjorde at det ikke ble noe flere mål på St James Park.

Newcastle fortsetter dermed sin fine formutvikling, og har nå tatt 14 av de siste 18 mulige poengene. En plass på øvre halvdel er for første gang på lenge innen rekkevidde. Sunderland har, på tross for tapet i dag, fem poeng ned til Birmingham under streken, og Keanes menn føler seg nok relativt trygge.