SWANSEA — MANCHESTER UNITED 1-3

Manchester United og manager Jose Mourinho hadde presset på seg etter en elendig uke: Først ble det bare 0-0 hjemme mot Burnley, før United tapte 1-2 mot Fenerbahce i Europaligaen.

Mot Swansea var derfor kun seier godt nok. Swansea, under ledelse av tidligere Stabæk-trener Bob Bradley, lå nest sist på tabellen med kun én seier på de ti første seriekampene.

Mål nummer 25.000

Paul Pogba feirer 1-0-scoringen sammen med Matteo Darmian (til venstre). Foto: John Sibley, Reuters

United skulle få en drømmestart. 14 minutter var spilt da franskmannen Paul Pogba fikk drømmetreff på volley fra rundt 18 meters hold. Swansea-keeper Lukasz Fabianski var etter den, men måtte innse at ballen føk inn i hjørnet. Et vakkert, vakkert mål.

Bare seks minutter senere sto det 2-0 til United, og denne gang var det Zlatan Ibrahimovic sin tur til å få slutt på en seks kamper lang måltørke. Svensken fikk ballen servert av Wayne Rooney drøyt 20 meter fra mål, fintet bort Swansea-spiller Sung-Yueng Ki og plantet ballen bak Fabianski.

Dette var mål nummer 25.000 i Premier League-historien.

– Jeg visste ikke at det var nummer 25.000 i PL. Jeg trodde det var bare jeg som hadde scoret 25.000, sa 35-åringen med smil, ifølge BBC.

– Så lenge man skaper sjanser slik jeg har gjort, vil målene komme, men det viktigste er å vinne. Målene vil komme, forsikret spissen.

Stakkars Bob

Manchester Uniteds assistentmanager Rui Faria (til høyre) kan juble, mens Swansea-manager Bob Bradley må konstatere at laget hans sliter kraftig. Foto: Rebecca Naden, Reuters

United og Zlatan var ikke ferdige. 3-0 ble det etter 33 minutter, igjen ved Zlatan. Et langt utspill fra David De Gea endte hos svensken, som etter samspill med Rooney satte inn Uniteds tredje. Gjestene holdt lekestue med laget til Bob Bradley.

2. omgang ble en transportetappe. Stusselige Swansea hadde svært lite å by på, men de fikk seg et trøstemål etter 69 minutter da Mike van der Hoorn headet inn et frispark fra Gylfi Sigurdsson.

Da våknet hjemmelaget, men det var for sent. United vant 3-1 og sikret tre viktige poeng før landslagspausen.

Karantene for Zlatan

Swansea ligger i bunn sammen med Sunderland. Bob Bradley har litt av en oppgave med å berge Premier League-kontrakten.

Manchester United er nå nummer seks i Premier League, åtte poeng bak serieleder Liverpool. Et skår i United-gleden var at Zlatan pådro seg sitt femte gule kort. Det betyr at svensken er suspendert i neste kamp mot Arsenal.

– Jeg trodde vi spilte røft i Premier League? Jeg spilte røft og fikk et gult kort. Hva var det for? Jeg vet ikke. Kanskje var jeg for sliten til å høre hva dommerens forklaring var, sa spissen om situasjonen.