— Det er fantastisk kjekt å få denne muligheten. Jeg har nesten vært litt skjelven etter at jeg fikk beskjeden, men jeg ser på det som en fin mulighet til å markere meg, sier Lode til Aftenbladet.no

Egentlig var han forberedt på en sosial kveld på Forus travbane sammen med lagkameratene i Bryne. I stedet må han pakke kofferten for å slutte seg til "det nye U21-landslaget" som skal møte Finland 5. juni og Polen 10. juni. På flyet får han også selskap av lagkamerat Jon-Helge Tveita, som er på lån fra Viking til Bryne.

Samtidig er venstreback Rogvi Baldvinsson opptatt med landslagsspill mot Færøyene, som møter Irland 7. juni og Sverige 11. juni. Det betyr trolig at søndagens kamp mot Elverum blir utsatt.

— Det er fantastisk positivt for klubben. Det var en fjern tanke da jeg kom til Bryne at vi skulle få utsatt en kamp fordi vi hadde tre spillere som var opptatt med internasjonale kamper, men det er bare positivt for klubben at spillerne får internasjonal erfaring, sier Bryne-trener Gaute Larsen.

Samtidig mener han at det er en fjær i hatten for klubbene Tveita og Lode har spilt i tidligere. Tveita har tidligere spilt for Forus & Gausel og SIF før han kom til Viking.

— Normalt må du gå fra Bryne til Viking for å komme på landslaget, men Tveita har gått motsatt vei, og det er veldig kjekt at han får muligheten, sier Larsen.

Marius Lode kom til Bryne fra Frøyland før fjorårets sesong og har spilt seg til fast plass i midtforsvaret.

— Han hadde et læreår i fjor og har vært god i år. Det er moro for Marius at han får sjansen på landslaget, og det er noe både Frøyland og Bryne kan være stolte over, sier Larsen.

Med tre spillere som er opptatt med landslagsspill regner han det som en formalitet å få søndagens kamp mot Elverum utsatt, men klubben har ikke fått den endelige bekreftelsen fra Fotballforbundet enn