Viking vant mot Riska

Videre til 2. runde.

Publisert:
  • Kristian Oftedal Kvendseth
Denne artikkelen er over tre år gammel

RISKA-VIKING 1–4

Før kampen snakket vi med Riska og Viking:

– Det har begynt å krible i kroppen. Jeg kjenner mest spenning og glede. Dette blir en fantastisk fest for Riska og for hele Hommersåk, sier Simen Egeland til Aftenbladet.

Riska-treneren har tidligere lyktes med å gi Sandnes Ulf og Bryne trøbbel i cupens første runde. I fjor var Bryne bare minutter fra å bli slått ut, men reddet seg gjennom to sene scoringer. Denne gangen er motstanden av en litt annen kvalitet, men målet likevel det samme for det ambisiøse Riska-mannskapet.

Les også

Vi gir deg hele festen direkte i Cupekstra

Kampplanen er klar. Riska skal holde nullen så lenge som mulig. Utnytte overganger og dødballer. Spille kynisk og med defensiv trygghet. Det vet det blir tøft, men øyner likevel sjansen til å ryste Viking.

– Vi håper på opp mot tusen tilskuere. Økonomisk er dette gull verdt for Riska. Det er fem divisjoner forskjell på lagene så alle skjønner jo at det blir fryktelig tøft, men dersom alt stemmer, og vi får en god start, håper vi å by Viking på skikkelig kamp, sier Lennart Ims som er sportslig leder i Riska.

Les også

Talentfabrikken som skal slå ut Sandnes Ulf

Bortsett fra et feilskjær mot Vardeneset har fjerdedivisjonslaget vunnet det som er av tellende kamper til nå i vår. At den rutinerte midtstopperen Torger Motland er ute med skade og må stå over førsterundekampen i kveld, er et skår i gleden. Da passer det bedre at den viktige spissen Vetle Myhre trolig blir spilleklar.

– Det er en voldsom interesse i bygda. Folk jeg ikke ante var interesserte i fotball sier de skal på kamp. Målet er tusen tilskuere. Da blir dette tidenes bygdefest i Hommersåk, sier Egeland.

Les også

Selvtillit, skader og sinne i de lokale klubbene før cupfesten: - Latterlig oppsett, mener Staal-treneren

Viking-trener Ian Burchnall sa til Aftenbladet mandag at han trolig vil spare en del spillere.

– Kampprogrammet er tøft og troppen liten. Jeg kommer nok til å gjøre en del skifter på laget fra elleveren som slo Odd i helgen, melder Burchnall.

PS: Riska-Viking kan du se direkte på Aftenbladet.no fra klokken 18.00. Vi vil også sende et eget cupekstra på våre nettsider - der du kan følge alle de lokale lagene som skal i aksjon i kveld. Sendestart er 17.45.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Bryne
  2. Ian Burchnall
  3. Hommersåk