LIÈGE (rbnett.no): Det er ikke bare sportslig suksess som står på spill når Molde møter Standard Liège torsdag. Et avansement til gruppespillet i Europa League kan sikre klubben inntekter på 35-40 millioner.

— Det er ikke alt som er like lett å beregne for det er mange ukjente variabler i regnestykket. Det eneste som er helt sikkert, er at vi får 2,4 millioner euro i bonus dersom vi kvalifiserer oss til gruppespillet, sier direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

For tre år siden utløste Europa League ekstra inntekter på 26 millioner kroner brutto. Nå er pengestrømmen vesentlig større, og med attraktive motstandere og noen gode resultater i gruppespillet kan MFK trolig tjene opp mot 40 millioner kroner.

60 prosent av den totale økonomien i Europa League deles ut i bonuser. En seier gir for eksempel 350.000 euro og et uavgjort resultat er verdt 120.000. Lagene som går videre fra gruppespillet får en ny stor bonus.

— I tillegg kommer variable utbetalinger fra de resterende 40 prosentene av det samlede beløpet. Vår andel av denne markedspotten avhenger blant annet av hvor mange norske lag som kvalifiserer seg. Sist var det knappe 1,5 millioner euro som vi delte med Rosenborg. Nå er denne summen betraktelig høyere, men vi vet ikke hvor mye det dreier seg om, sier Nordstrand Jacobsen.

Et avansement vil også utløse billettinntekter fra tre hjemmekamper og bonuser fra klubbens egne sponsorer.

— Europa League vil selvfølgelig gi Molde Fotballklubb viktige inntekter som vil bidra til å løfte den sportslige satsinga vår de neste årene. Men halvparten av markedspengene får vi utbetalt 1. januar, og resten kommer først etter at finalen er spilt i mai. Dessuten snakker vi her om brutto inntekter. Det er også knyttet noen utgifter til arrangementene på hjemmebane og reisene til bortekamper, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.

Uansett: Hvis Molde slår ut Standard Lìege i kveld er klubben sikret inntekter på størrelse med en tredjedel av årets totale budsjett på 110 millioner kroner.