IFK Göteborg — Djurgården 0-0:

Djurgården fortsetter å nekte å tape under Per-Mathias Høgmos ledelse. Den norske treneren ledet mandag laget til enda et sterkt poeng, da IFK Göteborg sto for motstanden på Gamla Ullevi i Göteborg.

Det var ingen typisk 0-0-kamp. Begge lag, og da spesielt Djurgården, hadde hvasse sjanser. I annen omgang var det Göteborg-keeper Johan Alvbåge som sørget for at kampen endte målløs. Den tidligere landslagskeeperen gjør sin annen sesong i comebacket i Blåvitt, og etter mandagen å dømme er han i kanonform.

Også Djurgårdens norske keeper, Kenneth Høie, gjorde en solid kamp. Spesielt tre minutter på overtid var han strålende, da et innlegg skiftet redning og den tidligere Haugesund-, Start-, Sogndal- og Elfsborg-keeperen måtte kaste seg foran føttene til en angriper og avverge.

Da var det ikke til å unngå at det ble 0-0. - Det ble en forholdsvis tett og jevn kamp, men i annen omgang hadde vi tre situasjoner der vi var fri foran deres målvakt. Da synes jeg vi skulle ha vunnet kampen, sier Høgmo til Cmore.

Innsatsen generelt var han fornøyd med.

— Vi er på rett vei, det er det ingen tvil om. I dag var det kun den siste finishen som manglet, sier Høgmo.

Kenneth Høie viste med kroppsspråket tydelig at han var forbannet på hjemmelagets tilskuere, som fyrte av et knallskudd like ved nordmannen, sekunder etter kampslutt, men rogalendingen slapp med skrekken.

— Akkurat i det dommeren blåste av kampen kom det et knallskudd fra IFK-tilhengerne på tribunen like bak meg. Jeg så det aldri, men det kjentes som om det var veldig nær. Det var en skikkelig smell, sa Høie til Expressen.se etter kampen.

— Jeg ble selvsagt sjokkert og redd, for det er jo ikke slikt man forventer etter en kamp, fortsatt han. Heldigvis slapp Høie uskadd fra episoden, men han kunne også fortelle at det ble kastet et knallskudd før kampen startet. Derfor mener han det svenske forbundet må reagere hardt.

— Nå er det opp til forbundet å straffe IFK Göteborg på en skikkelig måte for dette, sa den norske keeperen.

I mandagens andre allsvenske kamp spilte Kalmar og IFK Norrköping 2-2 i Småland.