Hans Petter Jørgensen blogger om Viking. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Han kaller seg en krokodillemamma når det gjelder spillerne sine. Senest har vi opplevde det i Thioune-saken. Viking-ledelsens klønete behandling av Makhtar Thioune fikser Kjelle på strak arm. Han forsvarer sin spiller, og tar han inn i varmen på treningsfeltet.

Han lar det også skinne klart gjennom at han er uenig i måten ledelsen i klubben har løst denne saken. Ifølge Jonevret er det takhøyde for ulike meninger i Viking. Jeg håper han har rett.

Kjell Jonevret er flink med folk, og Thioune-saken viser igjen en mann med ryggrad og varme. Det smitter garantert over på spillerne, og det er etter min mening hovedgrunnen til at Viking har overprestert siden han tok over. Fotball er ikke mer komplisert enn at det hjelper veldig med 11 sammensveiste menn som tror på treneren sin.

Klarer seg med smuler

For Kjell Jonevret har ingen pengebinge som Perry i Trondheim og Solskjær i Molde. Jonevret har måttet ta til takke med smuler, og sitter nå med en ekstremt tynn stall. Likevel har Viking under hans ledelse en poengfangst som knapt noe annet lag kan vise til. Det er bare Rosenborg som har tatt flere poeng siden sommeren 2012. Det er intet mindre enn imponerende. Viking har under Jonevrets ledelse blitt et lag det er vanskelig å slå, et lag som vipper jevne kamper til sin favør. Et lag som har befunnet seg blant topp fire stort sett hele denne sesongen.

Han har fått Trond Olsen til å blomstre, han er i ferd med å få Patrik Ingelsten tilbake til gammel storhet og han har fått hele Viking-laget til å bli en solid defensiv enhet. Det mangler bare litt på det offensive.

Sommeren avgjør

Dette skulle være en mellomsesong, og det kan det fortsatt bli. Det avhenger helt av hvem som forsvinner og hvem som kommer inn i sommer. Jeg håper virkelig at Økland og co blir i stand til å backe Jonevret med det han trenger for å bygge et sterkt nok lag.

På lørdag møter vi Jonevrets gamle lag, Molde. Han står fortsatt høyt i kurs hos Molde-fansen. Kniper vi poeng midt under Molde-jazzen stiger kursen hans enda mer hos meg også!

Hva mener du? Imponert over Jonevret? Tror du på poeng i Molde?