Rosenborg og Viking er enige om en overgang for kantspiller Trond Olsen, bekrefter begge klubbene på sine hjemmesider.

Det som gjenstår, er legesjekk og de siste detaljene i Olsens personlige kontrakt.

Han skal til Stavanger tirsdag.

— Vi er veldig glad for at det ser ut som om vi nå får en klassisk bakromspiller til klubben. Trond Olsen gir oss en ny dimensjon i spillet med sin store fart, og har dessuten en fantastisk dødballfot. Han vil passe perfekt inn i måten vi spiller på, sier Viking-trener Åge Hareide til Vikings hjemmeside.

Olsen vil ventelig signere en kontrakt som gjør han til Viking-spiller ut 2014. — Viking har alltid vært en storklubb, en klubb med lange tradisjoner. Og det virker som om Åge Hareide forsøker å bygge et godt lag nå. Jeg gleder meg til å ta fatt når bare de siste detaljene er ordnet, sier spilleren selv.

Olsen har slitt med spilletid etter overgangen fra Bodø/Glimt til Rosenborg før 2009-sesongen.

- Jeg bytter klubb med et ønske om mer spilletid. Skal man utvikle seg som fotballspiller, er man avhengig av å spille litt mer enn jeg har gjort i år. Jeg håper jeg kommer til en klubb som vil bruke meg og som har tro på meg, og det virker lovende. Så er det opp til meg å ta vare på de mulighetene jeg får, sier han.

- Hvordan kan du best bidra i Viking?

— Jeg kan spille både kant og spiss. Først og fremst er jeg kant i en 4-3-3 formasjon, men er vi to spisser kan jeg også bekle en av de rollene.

Statistikksenter Eliteserien: