Eidstø

Bjørnar Eidstø er ikke som andre Start-supportere. Nordlendingen, som er bosatt i Søgne, er i gang med å gå de 526 kilometerne fra Kristiansand til Sogndal.

– Toppen av galskap, tenker sikkert mange. Idiotisk, umulig, ja, jeg er forberedt på all mulig negativ vinkling. MEN, etter å ha ledet Tippeligaen den 16.april, skal det faktisk være galskap, idioti og praktisk talt en umulighet å ligge helt på bånn av tabellen fire måneder senere, skriver Eidstø på Facebook-siden som er opprettet for begivenheten.

Statistikksenter Eliteserien:

Utfordringer

39-åringen begynte å gå etter cupseieren mot Alta lørdag. Klokken 10.00 i dag hadde Eidstø kommet til Byglandsfjord, 75,74 kilometer utenfor Kristiansand.

– Det har vært noen utfordringer underveis. Jeg er ikke sliten, men har gnagsår på innsiden av lårene. De har utviklet seg til å bli åpne sår etter noen dårlige råd jeg fikk, sier Eidstø.

Han venter nå på nødvendig førstehjelp for å kunne komme seg videre. Eidstø har også en sekk på 30 kilo på ryggen, som han håper å få transporthjelp til.

– Sekken må av ryggen. Jeg skal gå med en liten sekk, med førstehjelpsutstyr, noen rasjoner, samt energipulver i, sier Eidstø.

— Mitt syke sinn

Planen om å komme frem til Sogndal før avspark søndag lever fortsatt i beste velgående.

– Men jeg kan ikke ha så mange flere forsinkelser, sier Eidstø som har fått tre nye ”venner” underveis.

– Grøft, grus og gress. Alt er bedre enn asfalt, sier Eidstø.

– Hva fikk deg til å gjøre dette?

– Hele prosjektet skjedde hurtig, og kom litt ut fra mitt syke sinn. Ideen var å skape litt inspirasjon til Start-spillerne, slik at de tar de nødvendige poengene fremover, sier Eidstø, som beskriver seg selv som en utrent, ex 5. divisjonsspiller med en BMI på 30+, på Facebook.