I fjor ble det kjent at Lionel Messi var mistenkt i å ha betalt for lite skatt. Barcelonas store stjerne ble beskyldt for å ha unnlatt å betale skatt av utenomsportslige inntekter. Nå blir saken ført videre. Det til tross for at flere medier i juni meldte at saken mot spilleren selv ble droppet.

For mandag melder flere medier, deriblant The Guardian, at statsadvokaten i Barcelona skal ha bestemt seg for å ta saken videre.

Det har blitt hevdet at Messi ikke har vist om forholdene. I juni ble det i en høring hevdet at det var faren Jorge som var ansvarlig for å styre sønnens økonomi. Men statsadvokaten mener nå at 27-åringen selv kan ha vist om forholdene. Derfor har man nå konkludert med at saken mot Barcelona-spilleren skal gå videre.

Messi etterbetalte 40 millioner i skatt sist høst i forbindelse med saken, etter at det ble hevdet han har betalt for lite skatt til Spania fra 2006 til 2009. Men selv om beløpet nå er tilbakebetalt, kan fortsatt både Messi og faren straffes for forholdet.

Beløpene skal ha blitt skjult ved at de ble ført gjennom en rekke selskaper, slik at pengene ble vanskelige å spore.

Argentineren, som tapte VM-finalen for to uker siden, signerte i mai en ny kontrakt med Barcelona. Ifølge økonomimagasinet Forbes tjener Messi nå rundt 400 millioner kroner tilsammen i lønn, bonuser og sponsorinntekter.