Marcello Lippi sier at han regnet med at sønnen Davide skulle bli trukket inn i skandalen.

— Begge Lippi-ene har det bra

Davide Lippi jobber som agent i det omdiskuterte agentselskapet GEA som har over 200 spillere og trenere i stallen. Det er reist mistanke om at selskapet påvirket Marcello Lippi til å ta ut utvalgte spillere på landslaget, noe pappa Lippi har benektet.

– Lippi har det bra. Begge Lippi-ene har det bra. Jeg fortalte min sønn for tjue dager siden at han måtte regne med å forklare seg i saken, sier Marcello Lippi som selv har forklart seg overfor etterforskerne.

Pappa Lippi er ikke mistenkt, men omtales som en «person med kjennskap til fakta» i saken.

– Du blir behandlet som om du er innblandet. Ja, du blir behandlet som om du er dømt for noe. Enkelte vil se at de har uttalt seg bråsikkert altfor tidlig. De kanskje må komme med en unnskyldning, men det skjer vel aldri, sier Lippi.

Håper på opptur

Han håper VM blir en italiensk opptur. De mørke skyene over de asurblå kan i verste fall påvirke spillerne i sluttspillet. En italiensk VM-fiasko er det siste det fotballgale landet trenger.

– Spillerne oppfører seg som før. De viser samme vilje som tidligere. Alle er rolige. Enkelte har problemer det må ryddes opp i, men det håper jeg kan skje raskt. Vi fokuserer på VM, og spillerne har rett fokus når de er utpå gresset, forklarer Lippi.

(©NTB)