Hans Erik Ramberg har vært alt annet enn effektiv foran mål for FFK i årets eliteserie. Det er nok glemt nå. Det første han gjorde i cupfinalen mot Sandefjord, var å putte ballen i mål.

— Jeg skal innrømme at jeg gjerne skulle ha, og nok burde ha puttet flere mål i år. Allikevel har det ikke stresset meg for mye, jeg har jo tross alt mange andre oppgaver enn å score mål. Uansett var det vannvittig deilig å få en scoring på Ullevaal i dag, forteller midtbanesliteren etter å ha sikret FFK NM-gull.

Tidlig ledelse

Det tok bare 5 minutter før Ramberg fikk sin scoring. En corner fra Raymond Kvisvik spretter igjennom feltet, Sandefjord-keeper Bugge Pettersen er feilplassert, og Ramberg kommer bak i feltet. En drømmestart for laget fra plankebyen.

— Jeg var på rett plass til rett tid. Det var egentlig ikke stort annet en det, hevder Ramberg.

— I det jeg så ballen gå inn tenkte jeg ”var det virkelig jeg som scoret”. Jeg er ikke vant til sånt om dagen. Men jammen ble det mål, så da de andre jublet måtte jeg jo gjøre det samme. En herlig følelse!, smiler Ramberg med et glimt i øyet.

22 år etter

FFKs midtbaneelegant Raymond Kvisvik klarte som vanlig ikke å la muligheten til å slå av en spøk gå i fra seg da han ble bedt om å forklare Rambergs mål:

— Ramberg løper jo stort sett feil, så jeg slo en litt ekstra hard corner for å treffe det dårlige løpet. Og så snubla vel han Ramberg eller noe, og så datt han sånn at kneet eller leggen sendte ballen i mål. Et typisk mål for han, gliser Ramberg fornøyd.

Hans Erik Ramberg ler, og sier seg enig med Kvisvik.

— Vi hadde full kontroll helt fra det tidlige målet mitt, og da 2-0 og 3-0 kom i første omgang var alt avgjort. Nå er jeg bare utrolig glad for å ha hentet pokalen tilbake til Fredrikstad. Det er 22år siden vi vant cupen, og det fantastiske publikummet vi har hatt med oss i dag fortjente en seier, avslutter Ramberg.