– Jeg har et par andre klubber som har vist interesse bortsett fra Ørn. Det har kommet et kontraktstilbud fra den ene, mens jeg venter på et fra den andre, sier Kristin Lie til Adresseavisen.

Ørns toppscorer vil ikke ut med hvilke klubber det er snakk om, men forteller at det er eliteserieklubber som ligger høyere enn Trondheims-Ørn på tabellen. Dessuten bekrefter hun at seriemester Røa ikke er blant klubbene som har vist interesse foreløpig.

Må erstatte Herlovsen

Men etter det Adresseavisen kjenner til er Kolbotn blant klubbene som enten har gitt, eller står klar med, et tilbud.

Årets serietreer har mistet landslagsspissen Isabell Herlovsen til franske Lyon, og trener Dan Eggen bekrefter at det er en posisjon klubben ønsker å forsterke.

– Vi er alltid ute etter å forsterke med gode spillere. Vi har spilt mot Kristin Lie flere ganger, og hun har vært god. Hun er rutinert, målfarlig og teknisk god. Dessuten er hun klok i valgene. Vi har mistet en spiller i Isabell Herlovsen med litt de samme kvalitetene, sier han.

SER ETTER ERSTATTER: Kolbotn-trener Dan Eggen. (Foto: Digitalsport)

Utover dét ønsker han ikke å kommentere om klubben vil prøve å hente Ørn-spissen, som blant annet var i den norske troppen som tok EM-bronse i sommer.

Avventer egne spillere

Også Stabæk, som havnet på sølvplass denne sesongen, har merket seg Lies kvaliteter.

– Vi venter på svar fra våre egne spillere om de vil forlenge. Vi har åtte-ni kontrakter som går ut nå, og før vi vet hva de vil gjøre kommer vi ikke til å gå på noen andre. Men om vi har behov for å forsterke vil Kristin Lie være interessant for oss. Det er en god spiller, sier trener Jan Aksel Odden.

LURER PÅ LIE: Stabæk-trener Jan Aksel Odden (Foto: Digitalsport)

Lie selv sier hun vil prøve å bestemme seg så raskt som mulig, og at kontraktstilbudet hun har fått fra Ørn også virker spennende.

– Det avgjørende for meg er at jeg vil spille for en klubb som kan hevde seg i toppen. De jeg er i samtale med er klubber som kan gjøre det. Men det er også viktig at de beste spillerne som er der fra før blir i klubbene. Da vet jeg at det er kvalitet i klubbene. Skjer ikke det er Ørn veldig spennende, sier hun, og poengterer at hun også avventer hva den landslagsaktuelle kapteinen Solfrid Andresen bestemmer seg for.

– Det er viktig for meg at hun blir, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

AVVENTER ANDERSEN: — Viktig at hun blir, sier Kristin Lie. (Foto: Adresseavisen)

Aktuelle for seriemesterne

Men også Andersen er ønsket av de beste klubbene på Østlandet. Røa, som nylig tok seg til kvartfinalen i Mesterligaen, snakker varmt om Ørn-duoen.

– Dette er spillere vi har kjent over lang tid. Særlig Solfrid, som har spilt fotball i Amerika med noen av våre spillere. Men det er litt tidlig for oss enda. Vi har ikke konkludert, og må ha en runde med hvilke spillere vi vil beholde. Samtidig må vi forsterke med noen kvalitetsspillere, og da er disse to spillere som er aktuelle. De kan komme til å få tilbud fra oss, sier sportslig leder Ole Bjørn Edner om Ørns to viktigste spillere.

Daglig leder Pål Strøm i Trondheims-Ørn skjønner godt at Lie og Andersen er ettertraktet på overgangsmarkedet. Samtidig vil han gjerne forlenge med duoen.

– Ja, selvfølgelig. De er viktige brikker, profiler og stabilisatorer i laget. Vi jobber for at de skal bli, sier han.

– Sannsynlig at jeg blir

Kaptein Solfrid Andersen innrømmer at hun er i samtaler med Kolbotn, men tror hun kommer til å bli i Trondheims-Ørn.

— BLIR TROLIG: Solfrid Andersen tror på Ørn-spill. (Foto: Digitalsport) – Jeg har vært i samtaler med Kolbotn, men det er litt avhengig av spillerstall. Jeg har lest at de har mistet diverse spillere, og nivået må være hakket over Trondheims-Ørn om det skal være aktuelt å flytte på seg, sier Solfrid Andersen til Adresseavisen.

Selv om hun snakker med andre klubber, legger hun vekt på at det ikke er så enkelt å flytte på seg for damespillere som det er på herresiden.

– Jeg trives veldig godt i Ørn, og det er sannsynlig at jeg kommer til å fortsette i klubben. Men jeg begynner å bli såpass voksen at om jeg skal gjøre noe annet er det kanskje nå eller aldri. Så er det muligheten til å få noe igjen økonomisk. Samtidig er det mye som skal klaffe om jeg skal flytte på meg. Jeg må forhøre meg om mulighetene for å få permisjon fra jobben, samtidig som jeg må få en utfordrende jobb på Østlandet, sier Ørn-kapteinen.

At Røa-lederen omtaler henne i positive ordelag er smigrende.

– Det er jo positivt å høre det. Det er den beste klubben i Norge per dags dato, og har gjort det veldig bra i Norge og Europa. Om de tar kontakt vil det selvfølgelig vurderes. Jeg kjenner en del av jentene på Røa, og det er en flott gjeng. Samtidig er det kamp om plassene der, og jeg må få høre hvilke planer de har. Jeg er såpass gammel at jeg ikke har lyst til å bruke de siste årene på benken, sier Andersen.