TROMSØ: Petter Northug holdt følge med tetgruppa på hele den tre mil lange skiathlonen i NM. Spurten vant han enkelt, og dermed tok han gull foran Sjur Røthe og Niklas Dyrhaug.

Etterpå møtte han kong Harald og fikk kongepokal.

Snakket om Kollen

TRIUMF: Petter Northug sammen med Kong Harald etter NM-gullet. Foto: RICHARD SAGEN

— Det var stort å få kongepokal. Vi pratet om løpet i dag, det som skal skje neste helg i Kollen, og at vi bør ta oss en lunsj snart, forteller Northug til Adresseavisen.30-åringen var i det slagferdige hjørnet under pressekonferansen. Blant annet beskrev han forholdet mellom Strindheim og Byåsen før søndagens stafett:

— En typisk Strindheim-løper er en som gir seg etter videregående skole for å satse på ski. Byåsen-løperen er den flittige som tar med skolegangen langt ut i 30-åra, og ikke får det til på noen plan. Det er blitt en krig når de to klubbene møtes. For mange handler NM-stafetten om gull, sølv og bronse. For Strindheim handler det om å slå Byåsen.

Se video fra pressekonferansen øverst i saken!

- Har spurt Ove Aunli

Northug går søndagens stafett sammen med lillebror Even og Lars Ove Aunli.

— Skal vi være med og kjempe om gullet burde jeg gått flere etapper. Lars Ove har slitt litt, så jeg har spurt faren hans, Ove Aunli, om han kan ta en etappe, spøker kongepokalvinneren.

I likhet med de øvrige landslagsløperne har Northug trent mye den siste tiden. Målet er å finne toppformen til femmila i Holmenkollen neste helg.

— Jeg kjenner at jeg har litt trening i kroppen og er glad for at det ikke ble råkjør i dag. Det sitter vel en hjemme i Oslo som kunne ha ødelagt oss alle tre, sier han og sikter til Martin Johnsrud Sundby.

- Ikke umulig å slå Petter

- Hva tenker du om diskusjonen i etterkant av at Heidi Weng og Therese Johaug trakk seg fra NM?

— Hvis det er sykdom eller noe som fører til at man ikke kan gå skirenn, så skal man ikke presse gjennom et renn som om det skulle være sesongens siste. Jeg kjenner ikke de to sakene, men det var nok planlagt at de skulle gå flere distanser, sier Northug til Adresseavisen.

Han var gjennom hele løpet temmelig sikker på at han skulle vinne.

— Jeg føler at hvis jeg gjør ting riktig, så vinner jeg. På distanse bør jeg være først i mål hvis jeg er med inn. Hvis ikke bør jeg finne på noe annet.

Bronsevinner Niklas Dyrhaug er godt fornøyd med dagen.

— Petter er vanskelig å slå, men ikke umulig. Når løpet ble slik det ble, så er det ikke tvil om hvem som er best, sier han.