Den polske langrennsløperen Justyna Kowalczyk har lagt bak seg en vond sesong. Tirsdag snakket hun ut om problemene hun har slitt med.

— I starten av mai hadde jeg et totalt nervesammenbrudd. Jeg lider av dyp depresjon og har fått hjelp av psykiatere. Jeg har flere ganger vært så langt nede at jeg har vurdert å avslutte karrieren, sa Kowalczyk i et intervju med avisen Gazeta tirsdag.Onsdag forteller hun videre om en viktig årsak til at hun har slitt. Under en treningsleir for ett år siden opplevde hun en spontanabort.

- Traumatiske dager

– Jeg mistet et barn i begynnelsen av en treningsleir i mai i fjor. Det var akkurat da jeg begynte å få orden på ting. Under treningsleiren hadde jeg tenkt å fortelle om graviditeten til trenerne mine og til resten av laget. Dessverre ville skjebnen noe annet. Det var veldig traumatiske dager, forteller Kolwalczyk til den polske avisen Gazeta, ifølge Expressen.

Hun valgte da å holde spontanaborten skjult for de aller fleste. Og det er først nå at det har blitt kjent for offentligheten.

– Jeg følte meg veldig ensom. Jeg sa ingenting til trenerne mine eller til foreldrene mine. Jeg ville ikke uroe dem. Det var bare tre personer som visste om det. Jeg hadde det veldig vondt og ville legge bort skiene, men jeg bestemte meg for å gråte ut all sorg og å ta en beslutning. Til tross for min personlige tragedie valgte jeg å satse mot OL, både for min egen skyld og for lagets skyld, sier Kowalczyk videre.

Hun satser nå likevel videre mot Falun-VM i 2015. Kowalczyk satte tidlig sesongpunktum etter å ha gått i Sotsji-OL med et brudd i foten.