KRISTIANSAND: Vipers ble mandag tildelt ny lisens for kommende sesong, denne gang «under overvåkning».

Det er et klart steg i riktig retning ettersom laget ikke lenger er «under skjerpet overvåkning», slik de var sist sesong.

— Dette betyr at vi står mye friere til å bruke penger som vi vil. Men vi kommer ikke til å bruke penger som fulle sjøfolk. Vi ønsker å bli gjeldfrie så fort som mulig, det har vært ønsket mitt fra første stund, sier Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

- Men dere er fortsatt «under overvåkning»?

Bildetekst: Terje Marcussen er tilfreds med at Vipers får friere tøyler for pengebruk kommende sesong, selv om klubben fortsatt er under overvåkning. Foto: Nicolai G. Olsen

— Det betyr at vi må drive så økonomisk riktig som mulig under de rammene vi har. Selv om det sportslige er viktig, er økonomien viktigst, svarer Marcussen.Ole Andreas Hansen i NHF forklarer slik hva restriksjonen innebærer for Vipers.

— Å være under overvåkning varierer fra klubb til klubb, men i Vipers tilfelle må de dokumentere regnskapet sitt i hvert kvartal. Det er pålegget de har, sier Hansen.

Han vil ikke røpe status for de andre klubbene i eliteserien.

— Det blir lagt ut på Håndballforbundets sider i morgen, sier han.

Terje Marcussen føler ikke at Vipers nye status er en stor last å ha hengende over seg.

— Overhodet ikke. Det var mye verre før da vi fryktet poengtrekk, noe vi for eksempel fikk det første året Gunnar Pettersen var trener, sier Marcussen – som kunne glede seg over et positivt regnskap for 2015. ØIF Arendal i herrenes eliteserie venter fortsatt på lisens fra NHF.

— Vi har ikke hørt noe fra dem ennå, sier daglig leder Rune Jacobsen.