OBERSTDORF (iTromsø): Det ble 28. plass i hoppukedebuten for Johann Forfang. Han var blant dem som mest baktrekk, særlig i første omgang.

Stående på sletta var det godt med et klapp på skulderen fra storebror Daniel. Der kunne han se Stefan Kraft hoppe hjem seieren. Østerrikeren tok sin første verdenscupseier. I fjor ble han nummer 50 i samme renn.

— Jeg får bare komme tilbake hit og få en bedre plassering, sier Forfang bestemt.

- Har ikke ”runda” hoppuka

Tre dager er tilbakelagt i Oberstdorf. Lørdag var det kvalifisering, søndag ble hopprennet avbrutt med Forfang på bommen. Mandag fikk han debuten.

SKAL SLÅ TILBAKE: Johann Forfang er innstilt på å slå knallhardt tilbake etter hoppukestarten. Foto: Jørund Wessel Carlsen

Men Forfang gir seg ikke med det.

— Jeg kan ikke gi meg bare når jeg har vært her. Man har ikke ”runda” hoppuka før man har vunnet den, sier Forfang til iTromsø.

- Så du gir deg ikke før den er vunnet?

— Nei. Jeg er ikke mett på hoppuka før jeg har vunnet den, sier han bestemt.

- Må ha flaks

19-åringen kommer neppe til å bruke mye tid på å riste av seg skuffelsen. Men han vinner nok neppe hoppuka sammenlagt i år.

— Tidsmessig er det vanskelig å si. Det kommer an på min form og andres form.

— Hoppingen min er god fortiden, men jeg trenger å spisse formen ytterligere. Om et par år er jeg helt der oppe, sier Johann Forfang til iTromsø i Schattenbergbakken.