Nicki Bille Nielsen er ikke med når Rosenborg møter Bodø/Glimt i kveld. Vegard Grøtt, NTB scanpix

Nicki Bille vraket fra Rosenborg-troppen

— Klubben har valgt å utelate Nicki fra dagens tropp mot Bodø/Glimt mens den jobber med å skaffe fakta i saken, skriver Rosenborg i en pressemelding.

Publisert:

Nicki Bille Nielsen var opprinnelig i troppen til kveldens kamp, men har blitt vraket i kjølvannet av nyheten om at han er siktet for vold mot en politimann i København.

— Nicki Bille var i helga involvert i en konflikt med politiet i København, og saken har fått betydelig negativ omtale i media. Rosenborg Ballklub ser alvorlig på det som har skjedd og jobber nå med å fremskaffe fakta i saken. Vi ønsker ikke uttale oss ytterligere før vi har et tilstrekkelig faktagrunnlag til å si noe om hva som har skjedd. Saken er uheldig og vi vil gjøre alt for å komme til bunns i den. Klubben har valgt å utelate Nicki fra dagens tropp mot Bodø/Glimt mens den jobber med å skaffe fakta i saken, skriver Rosenborg i enpressemelding.

Bet politimann

Ifølge Ekstra Bladet skjedde hendelsen natt til fredag. Nicki Bille ble svært hissig mot politibetjentene da han ble stoppet i byen, og politiet skal derfor ha svart med å bruke pepperspray mot RBK-spilleren. Inne i politibilen skal han ha spyttet og gnidd fjeset sitt mot et bilsete, og da en politibetjent prøvde å skyve vekk Billes fjes fra setet, svarte dansken med å bite politimannen.

Styrelederen vil ikke handle i affekt

Da Adresseavisen pratet med styreleder Ivar Koteng mandag morgen, regnet han med at Bille skulle være med i troppen.

— Jeg regner med at han skal til Bodø. Det får bli opp til treneren å ta ut laget, sier Koteng, som ikke selv har snakket med den danske spissen etter den nye hendelsen.

— Vi må ikke handle i affekt. Vi ønsker å finne ut mest mulig nå, så tar vi det derfra, sier han.

- Hva med Bille Nielsens fremtid i Rosenborg om opplysningene fra Danmark stemmer?

— Det får vi ta internt først, sier RBKs styreleder.

Publisert: