Diego Costa fikk gjennomgå for sin oppførsel mot Arsenal i Premier League-kampen lørdag. Costa havnet først i krangel med Laurent Koscielney og så med Gabriel Paulista. Costa og Paulista fikk begge gult kort før de forsatte kranglen. Der fikk Arsenal-stopperen rødt kort etter å ha latt seg provosere og sparket lett til Chelsea-spissen.

Flere kommentatorer og eksperter slaktet Costas oppførsel etter kampen. Blant annet sa TV2-kommentator Øyvind Alsaker følgende under kampen.

— Oppførselen til Diego Costa er ... jeg vet ikke ... motbydelig er kanskje ordet som kommer til tankene først, sa Alsaker.

- Ikke overrasket

Men det er ikke bare fotballeksperter som mener Costa tar seg store friheter. Også han egen lagkamerat Kurt Zouma sier at Costa er en spiller «som liker å jukse».

I et intervju med BeIN Sport etter kampen, svarte midtstopperen følgende på et spørsmål om han var overrasket over at Arsenal-spillerne reagerte som de gjorde på Costas oppførsel.

— Nei, vi er ikke overrasket fordi vi kjenner Diego. Alle kjenner Diego og vi vet at han liker godt å jukse og å vippe motstanderen av pinnen. Det skjedde i kampen, men han er en veldig snill type. Vi er stolte av å ha han på laget og vi er glade for seieren, sa Zouma etter kampen.

Støtte av tidligere Arsenal-spiller

Arsenal-manager Arsene Wenger kom med krass kritikk av Costas oppførsel etter kampen lørdag, men en av hans tidligere spillere, Martin Keown, roser Costa og hans evne til å komme under huden på motstandere.

— Costa har svart belte i «mørke kunster». Han spiller konstant på det mentale. Han ønsker å framprovosere en reaksjon fra motspillerne. Han klorer dem, dytter til dem, hvisker provokasjoner til dem, sier Keown til Daily Mail.

Siktet av FA

Mandag ble det klart at Costas oppførsel kan få konsekvenser. I en pressemelding skriver det engelske fotballforbundet at det er tatt ut siktelse mot Costa for voldelig oppførsel.

Oppførselen der er snakk om er bråket med Laurent Koscielny. Dommer Mike Dean skal ikke ha fått med seg alt som skjedde i situasjonen. Dermed kan FA dele ut straff i etterkant.

— Hendelser som ikke dommeren har fått med seg, kan vurderes av et panel av tre tidligere toppdommere. Hvert panelmedlem vil se på og vurdere video av hendelsen individuelt for å bestemme om de mener overtredelsen er verdt en utvisning. Panelet må være enstemming for at FA kan handle, skriver FA i pressemeldingen.

Arsenal-stopper Gabriel, har også blitt siktet for sin oppførsel etter han ble utvist av dommer Mike Dean. Det har også Arsenal og Chelsea blitt for manglende kontroll på egne spillere.