Det bekreftet Real Madrid-trener Zinédine Zidane på sin pressekonferanse fredag.

– Vi er glade for å ha ham tilbake, og vi skal forsøke å ta godt vare på ham. Dette er hans første kamp for sesongen. Det er 60 dager siden han spilte sist, sa franskmannen.

Forrige gang Ronaldo var i aksjon var i EM-finalen mot Frankrike. 31-åringen ble skadd da han ble taklet av Dimitri Payet tidlig i kampen, og han sto på sidelinjen da lagkameratene avgjorde finalen i ekstraomgangene.

Vunnet tre

Fire dager etter seriekampen mot Osasuna, spiller Real Madrid sesongens første kamp i mesterligaen som regjerende mester. Det spanske hovedstadslaget tar imot Ronaldos tidligere klubb i Portugal, Sporting Lisboa.

Lionel Messi trente med Barcelona på fredagens trening. Men om han blir spilleklar er uvisst. Foto: NTB Scanpix

Real Madrid vant den europeiske supercupen på Lerkendal og de to første seriekampene uten Ronaldo.Zidane kunne også fortelle at Karim Benzema er klar for sin første kamp denne sesongen. James Rodriquez, Marcelo og Casemiro blir ikke å se mot Osasuna, da de får ekstra hvile etter landskamper.

Usikker Messi

I motsetning til Real Madrid, kan Barcelona måtte klare seg uten sin superstjerne denne helgen. Lionel Messi mistet Argentinas VM-kvalifiseringskamp mot Venezuela tidligere denne uken på grunn av en vond lyske.

– Han har trent med laget og for seg selv. Vi konsentrerer oss om lagets behov, og forsikrer oss om at spilleren er i best mulig form, sa trener Luis Enrique på sin pressekonferanse før kampen mot Alavés.

Neymar er imidlertid tilgjengelig etter en utvidet ferie etter OL.

(©NTB)