Midtbanespiller Eirik Birkelund måtte forlate Brann etter fjorårssesongen, da han ikke ble tilbudt ny kontrakt på Stadion.

22-åringen endte opp i Sogndal, der han de siste månedene har nytt stor tillit under Eirik Bakke. Fem av de seks siste Sogndal-kampene har vært med Birkelund fra start, og nå er belønningen kommet: Birkelund var med da Norges U21-landslag dro til Wien tirsdag.

LES OGSÅ:

— Det er kjempekjekt. Det er lenge siden jeg har vært på et landslag nå, så det var veldig gøy å få beskjed om å være med, sier Birkelund til BT.

Mandag spiller de norske talentene kamp mot Bulgaria i Sofia. I dagene før skal det trenes i Østerrike. Birkelund gjenforenes med hans gamle lagkamerat i Brann, Jonas Grønner. Også Moldes bergenser, Petter Strand, er i troppen.

På spørsmål om landslagsuttaket føles som en revansj overfor Brann, svarer Birkelund slik:

— Det er deilig å vise at jeg har noe i meg. Det er det absolutt.

Birkelund synes slett ikke det var kjipt å få forkortet sommerferien med landslagsspill ...

— Hehe, det er jo ikke snakk om ferie, men kamppause. Landslag er fantastisk, sier Birkelund.

I Brann var han gjentatte ganger den som gjorde best når klubben testet spillernes fysikk, og treningsmentaliteten hans spilte inn da Sogndal og Bakke valgte å hente ham i vinter.

— Overgangen er ikke så mye å angre på. Jeg stortrives i Sogndal, sier Birkelund. I 2013 spilte han for Norges U19-landslag, mens dette blir hans første tur med U21-landslaget.

— Det er kanskje et tegn på at det jeg har gjort til nå i sesongen er blitt lagt merke til og blir sett positivt på. Det har gått bra, jeg har fått spilt mye, sier Birkelund.

Vår ferskeste Brann-podcast: