DRAMMEN (Aftenposten.no): Mens de andre skiskytterne på landslaget har klokket inn hundrevis av treningstimer, har Ole Einar Bjørndalen vært nødt til å holde seg mest i ro i sommer. Det er VM på hjemmebane i Kollen i mars neste år han skal være i form, men det var nå han skulle legge grunnlaget. Bjørndalen skulle egentlig vært skiskytterpensjonist, men dette verdensmesterskapet ville han ha med seg. Han tok et par sesonger til.

Bakterietrøbbel

Det som skulle bli oppkjøringen til hans siste sesong har fått seg et aldri så lite skudd for baugen.

— Jeg har aldri opplevd det slik. Jeg har vært forkjølet og slitt med bakterieinfeksjoner. Det har tatt lang tid å bli frisk. Det var rett og slett seiglivede bakterier, sier Ole Einar Bjørndalen før han smilende legger til at han også har gode nyheter.

— Nå er jeg frisk. Det er det jeg er mest fornøyd med for tiden, sier han etter at han deltatt på utdeling av skiskyttergevær til klubber som driver med rekruttering til sporten hans. Det er en av sponsorene hans som har opprettet et fond i hans navn som sørger for at unge lovende skiskyttere har bra våpen.

Tibake i full trening

Han kan fortelle at treningsarbeidet går som normalt igjen.

— Jeg har fått holde på en stund nå, og kroppen responerer skikkelig på trening, sier han.

Mannen som blir 42 år før VM går av stabelen, har høstet mer medaljer og krystall enn noen andre i sporten. Han er likevel ikke helt fornøyd og vil så gjerne gjøre det godt denne siste vinteren også. Han er en mester i å prikke inn toppformen til de store anledninger, og han trener mye alene.

Endrer noen av planene

Sykdomsavbrekket har ført til endring av planene. Når det norske landslaget drar på et par uker langt høydeopphold i Livigno og Martell, blir han ikke med.

— Nå får jeg bare forholde meg til de andre planene jeg har lagt, og så får vi se hvordan formen er 1. desember, sier han og slår fast at det er neste korsvei. Dersom han ikke er i rute når verdenscupen starter i Östersund første helgen i desember, blir det nye justeringer av planene.

Og legenden har bare ett virkelig stort mål. Det er å være i form når VM åpner i Oslo 3. mars 2016. I år satser skiskytterne på høydetrening kan den nye idrettssjefen fortelle: