De norske jentene suste inn til norsk rekord på 4 x 100 meter med tiden 43,94 under Super League-stevnet i friidrett i Russland lørdag.

Isabelle Pedersen, Ida Bakke Hansen, Elisabeth Slettum, Ezinne Okparaebo løp for Norge, og de senket den forrige rekorden på 44,29 satt under EM i Zürich sist år.

Løpet var en stor opptur for Ezinne Okparaebo, for tidligere på dagen var hun ikke heldig på 100-meteren da hun ble nummer sju. Med hele -4,3 i motvind vant den norske jenta sitt heat med 11,80, men det holdt ikke til å kjempe med de aller beste i det andre heatet. Der var motvinden bare -1,4, og heatet ble vunnet av Asha Philip på 11.27.

Hardt

Norge rykket opp til det ypperste nivå innen friidretten i lag etter forrige sesong, men får det hardt i kamp mot 11 andre nasjoner denne gangen. Etter første dag er de hektet stort av og er plassert på sisteplass med sine 60 poeng.

Opp til Finland på 11.-plassen er det hele 29 poeng, og selv med prestasjoner godt over gjennomsnitt og forventninger, skal det godt gjøres om det ikke blir nedrykk til nivået under foran kommende lagsesong. Sverige på 10.-plass har 102 poeng. Russland leder med 187 poeng.

Ingen norske var i nærheten av noen topp-3-plassering lørdag. Karsten Warholms 7.-plass på 400 meter var noe av det bedre. 46,40 i et løp med mye vind lar seg høre av sunnmøringen.

Warholm satser på å ta den norske rekorden til Quincy Douglas på 46,11 i løpet av sesongen.

Uten mange gode

7.-plassene på 4 x 100 meter, 100 meter kvinner og 400 meter menn var Norges beste resultater under første dag av lagkonkurransen i Russland. Den fortsetter med fullt program søndag.

Norge stiller uten flere av sine antatt beste i Russland. Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure og mellomdistanseløperen Henrik Ingebrigtsen meldte begge avbud grunnet skade. I tillegg er spydesset Andreas Thorkildsen og mellomdistanseløperen Ingvill Måkestad Bovim langtidsskadd.