GLASGOW: — Jeg har aldri hørt om ham for å være ærlig. Men han er veldig høy, er han ikke?

Det er stille og rolig for Liam og Anton i den offisielle supporterbutikken til Celtic i hjertet av Glasgow. Det blåser godt slik det ofte gjør i denne delen av verden, men det frister likevel ikke mange til å ta turen inn for å høre om Ajer-drakten er kommet i salg.

MER OM OVERGANGEN:

— Tror ikke mange hadde hørt om han

Tirsdag var det stort presseoppbud da Ajer landet i Skottland, og onsdag ettermiddag bekreftet Celtic at Kristoffer Ajer har skrevet under en fireårskontrakt med Ronny Deilas klubb. Han vil bli presentert på en pressekonferanse klokka 14.15 norsk tid.

På supporterbutikken blir mange nysgjerrige når en nordmann kommer innom, og de skotske supporterne har mange spørsmål.

— Jeg hadde ikke hørt om ham, og det tror jeg ikke det var mange andre fans som hadde heller, sier Matt McClone.

Han har i mange tiår vært Celtic-fan. Han jobbet ni år i klubbens medieavdeling, og gir i dag ut fanzinen Alternative View. Få - om noen - kjenner Celtic bedre enn McClone.

- Uinspirerende signering

— Jeg tror ikke det blir noen velkomstfest for Ajer. Vi ønsker ham velkommen til klubben, og det er en lovende spiller. Samtidig er det en uinspirerende signering, som mange andre under Ronny Deila, sier McClone til Fædrelandsvennen.

Skotten mener å vite at Ronny Deila sto bak de fleste signeringene i januar-vinduet for Celtic, så også Ajer-kjøpet. Deila er for tiden ikke veldig populær i den grønne delen av Glasgow, og McClone mener 70 prosent av fansen vil ha Deila ut.

— Men tydeligvis så støtter styret Deila, ellers ville de aldri latt ham hente Ajer. Det at Ajer er norsk tror jeg ikke har noe å si. Han er nok en lovende signering, men vi har hatt så mange av dem. Noen har slått til, andre ikke, sier han.

— Det er et stort steg opp. Det er en fysisk liga, og noen spillere klarer å tilpasse seg. Vi ønsker ham velkommen og lykke til, sier McClone.