Kristine Hegland er tatt ut i Norges VM-tropp som erstatter for Lisa-Marie Woods. Hun venter bare på en klarering av FIFA før hun er klar for mesterskapet

Woods pådro seg en hofteskade under trening søndag. I henhold til FIFAs regelverk har VM-lagene lov til å hente inn en erstatter hvis akutt skade oppstår inntil et døgn før første kamp.

— Vi må få det medisinske godkjent av FIFA før det er offisielt at Kristine blir med. Jeg regner med det er en formalitet, sier landslagssjef Eli Landsem til bt.no.

Femte fra Arna-Bjørnar

Det betyr at Hegland etter all sannsynlighet reiser til VM sammen med resten av det norske landslaget lørdag. Hun blir den femte Arna-Bjørnar-spilleren i troppen. Fra før er Maren Mjelde, Erika Skarbø, Madeleine Giske og Ingrid Ryland tatt ut.

— Det har ikke gått opp for meg ennå. Jeg hadde ikke forventet dette i det hele tatt, og det er selvfølgelig veldig stort, sier Hegland.

Hun var nylig en sentral brikke på det norske J19-landslaget som tok sølv i EM i Italia. I sommer hadde hun planer om å jobbe hjemme i Bergen.

- Jeg har nettopp begynt å jobbe i et bofellesskap, men har ikke fått noen vakter ennå. Så jeg håper det går greit at jeg reiser, smiler hun.

- Må suge til meg erfaring

Hegland har ingen store forhåpninger om spilletid i mesterskapet.

- Jeg må suge til meg erfaring. Jeg har vært på samling med A-landslaget før, og kjenner mange. Og heldigvis er det mange fra Arna-Bjørnar der, sier hun.

Landslagssjef Landsem ber 19-åringen gjøre seg klar for å bli kastet innpå foran tusenvis av tilskuere.

— I fotball forandrer verden seg fort. Vi håper jo at det blir et langt mesterskap, og da trenger vi troppen vår. Kristine blir tatt ut fordi hun gjorde et veldig godt J19-mesterskap, sier Landsem.