Etter en liten evighet med spekulasjoner, rykter og påstander bekrefter Arsenal at de har kommet til enighet med Manchester City om en overgang for Samir Nasri, skriver espn.com.

Statistikksenter Premier League:

Franskmannens personlige betingelser er allerede spikret, og det eneste som gjenstår før 24-åringen kan posere i lyseblått er at han består den medisinske testen tirsdag ettermiddag.

Arsenal melder også at Nasri har bedt om å bli utelatt fra troppen som skal møte Udinese onsdag.

Returmøtet i kvalifiseringen til Mesterligaen betyr enormt for London-klubben, men dersom Nasri spiller samtlige 90 minutter for Arsenal vil han ikke kunne representere Manchester City i Mesterligaen denne sesongen.

Du kan ikke tenke én kamp av gangen. Det var både logikk og økonomiske faktorer i denne avgjørelsen , sier Wenger til skysports.com.

Overgangssummen skal være på cirka 200 millioner kroner, og Nasri tredobler lønnen sin. Franskmannen vil motta 1,5 millioner kroner i uka fremover.

Forsvarer salget

Arsenal-manager Arsene Wenger har dermed måtte se to av sine antatt største stjerner forlate klubben på kort tid. Cesc Fabregas pakket sekken og dro til hjembyen Barcelona for kort tid siden, og et salg av Nasri var antageligvis ikke det klubben trengte sportslig etter en svak start på sesongen.

Vi ville helst at disse sakene skulle vært avklart tidligere i sommer, men det var ikke mulig .

Manageren forsvarer salget av Nasri, og fremhever at han ønsker spillere som er hundre prosent fokusert på klubben.

Man vil ikke ha spillere som spiller med tanken om at de skal dra neste morgen, det er ikke ideelt , sier Wenger.