Spanske Garbiñe Muguruza gjorde kort prosess med australske Samantha Stosur i semifinalen i Roland-Garros-turneringen i tennis fredag. Der venter storfavoritten Serena Williams.

Med settsifrene 6-2 og 6-4 suste Muguruza til finale på rødgrusen i Paris.

— Det kan bli mye følelser når man når en finale, men jeg må forberede meg som best jeg kan og holde meg rolig, sa den spanske jenta.

Hun er klar for karrierens andre Grand Slam-finale.

LES OGSÅ:

Ikke enkelt

I den andre semifinalen på kvinnesiden måtte Serena Williams ha tiebreak for å vinne åpningssettet mot useedede Kiki Bertens 7-6. På stillingen 5-3 hadde umeritterte Bertens én breakball, men mislyktes i å ryste verdenseneren.

I andre sett sikret den amerikanske stjernen finalebilletten forholdsvis enkelt med 6-4. Bertens så for øvrig ute til å slite med en lårskade i deler av kampen, men den stoppet ikke den nederlandske jenta fra å fullføre.

— Det første settet var langt fra enkelt, for hun spilte virkelig bra. Nå må jeg bare spille på samme måte i finalen og håpe publikum stiller seg bak meg, sa Williams.

Lørdag kan hun ta karrierens 22. Grand Slam-tittel. Ingen har flere, men den tyske legenden Steffi Graf står med like mange. Hun tok sin siste tittel nettopp i Paris for 17 år siden.

Gjorde som Martinez

Spanske Muguruza følger på sin side i fotsporene til flere kjente tennisprofiler fra hjemlandet.

Conchita Martinez var den siste spanske spilleren som spilte seg fram til finale i det åpne franske mesterskapet. Det er 16 år siden. Martinez tapte den gang finalen mot Mary Pierce.

Sist det ble spansk seier i Paris var i 1998. Da gikk Arantxa Sánchez Vicario helt til topps. (©NTB)