I sesongens siste hjemmekamp fikk Manchester United stifte kjennskap med to nye fjes. Både kantspilleren Tom Lawrence (20) og spissen James Wilson (18) debuterte for klubben — og det fra start. Og sistnevnte skulle også sørge for å bli kampens store spiller.

For med to mål, ett i hver omgang, spilte han seg virkelig inn i fansens hjerter tirsdag kveld. Det første en kontant avslutning etter en dødball, det andre en retur som landet i beina hans. Dermed var Wilson helt avgjørende for at Hull ble slått 3-1, i en kamp som ikke betydde all verden for noen av lagene.

Ifølge TV 2s kommentator Kasper Wikestad er Wilson den fjerde yngste til å score to mål i Premier League. Michael Owen, Wayne Rooney og Michael Bridges er de tre som var yngre.

Etter kampen holdt manager Ryan Giggs en tale til fansen.

– Vi vet at det har vært en vanskelig sesong. Gjennom årene har vi vært bortskjemt med suksess, men dere har alltid støttet oss, og jeg er sikker på at vi vil gi dere mer suksess, sa Giggs.

– Dere fikk se et glimt av framtiden i dag. Vi spiller alltid attraktiv fotball. Fortsett å støtte oss, så kommer de gode tidene snart igjen.

Kontant avslutning

Wilson fikk en brukbar mulighet allerede etter to minutter da Marouane Fellaini headet et innlegg ned til unggutten. Men forsøket ble blokkert. En halvtime senere skulle imidlertid den samme oppskriften gi et langt mer velsmakende resultat for duoen.

Like etter burde nok en annen United-ungutt, Adnan Januzaj, hatt straffe da han ble lagt i bakken av Manuel Figueroa. Det så ut som en soleklar straffe, men dommer Martin Atkinson vinket imidlertid spillet videre.

Første omgang var lenge svært sjansefattig. Men da en halvtime var spilt viste Wilson hvorfor han fikk sjansen. Etter et frispark headet Marouane Fellaini ballen tilbake i feltet. Der reagerte Wilson raskest, og fra ti meters hold hamret han ballen lavt i mål.

Unggutten har vært i klubben siden han var åtte år gammel, og er en del av 1995-årgangen, som også har inneholdt Adnan Januzaj og Mats Møller Dæhli. Januazaj havnet selv i skyggen av Wilsons to mål tirsdag kveld. Men han var likevel en av kampens giganter, og herjet stort med Hulls forsvar gjennom hele kampen.

Hull, som lot reservekeeper Eldin Jakupovic få sin Premier League-debut, skapte svært lite før pause. FA-cupfinalisten har allerede berget plassen i Premier League, og klarte aldri å skape noe farlig framover. Likevel klarte bortefansen å finne noe å glede seg over. «Stand up if you're in Europe», sang fansen, vel vitende om at deres plass i FA-cupfinalen sikrer dem deltakelse i europaligaen til høsten.

På rett sted

Umiddelbart etter pause kunne Wilson blitt tomålsscorer etter et innlegg fra Januzaj. Men denne gang gikk avslutningen like utenfor stolpen. Like etter forsøkte Januzaj seg med et skummelt skudd, men keeper Jakupovic fikk slått unna.

Akkurat da en time var spilt var Wilson frampå igjen. Etter en flott kontring slo Januzaj inn til Fellaini. Men upresset klarte ikke belgieren bedre enn å treffe Jakupovid. Heldigvis for United landet ballen i beina til Wilson, som enkelt satte inn sitt andre mål for kvelden.

Wilson setter ballen kontrollert i mål. Foto: NTB scanpix

Bare tre minutter senere sørget Matt Fryatt for spenning i kampen da han reduserte til 1-2. Innbytteren dro seg fri på 25 meter, og skrudde ballen flott i mål. Like etter reduseringen ble Wilson byttet ut, slik at det ikke ble noe hat trick for å krone kvelden. Men med to mål i sin første kamp er dette garantert en kveld han vil huske meget lenge. Inn kom Robin van Persie.Noen minutter etter viste Giggs at han ikke er klar til å gi seg som spiller selv helt ennå. Den midlertidige manageren tok ut Lawrence, og satte seg selv inn på venstrekanten i kampens siste fjerdedel.

Innbytter Van Persie satte spikeren i kista til 3-1 da han kontrollert satte ned i hjørnet med høyrebeinet etter 86 minutters spill. På overtid kunne Giggs ha satt kronen på verket, da han traff godt på et frispark fra 30 meter. Men keeoer Jakupovic nektet 40-åringen mål med en god redning.

Farvel til Vidic

Kampen markerte også et siste farvel med fansen for hjemmelagets midtstopper Nemanja Vidic. Serberen ble hentet fra Spartak Moskva i 2006, og har siden vært en favoritt hos fansen. Men neste sesong spiller han i italienske Inter. Tirsdag startet han på benken. Men da Phil Jones måtte gi seg tidlig i kampen fikk Vidic sjansen.

Bobby Charlton overrakte en avskjedsgave til Vidic på vegne av klubben. Foto: NTB scanpix

Jones' skade bør nok bekymre England-sjef Roy Hodgson. For Jones hadde tydelig vondt i sin venstre skulder etter å ha landet på den etter en duell.Etter kampen tok Vidic farvel med publikum.

– Jeg har hatt så mange store opplevelser her. Det er vanskelig å snakke på grunn av alle følelsene. Jeg vil takke spillerne, manageren og alle trenerne, og spesielt tilhengerne, sa serberen over høyttaleranlegget.

Noen ny manager var imidlertid ikke å spore. Før kampen ble det spekulert i om kampen ville bli brukt til å presentere en ny, permanent manager, etter at David Moyes fikk sparken. Men verken Louis van Gaal, som de fleste tror får jobben, eller andre kandidater var å se på tribunen.

P.S. United-manager Ryan Giggs kunne delt etternavn med tirsdagens helt. Waliseren helt Ryan Joseph Wilson da han ble født, men byttet etternavn til morens da foreldrene skilte lag.

Manchester U. – Hull 3-1 (1-0)

Mål: 1-0 James Wilson (31), 2-0 Wilson (61), 2-1 Matty Fryatt (63), 3-1 Robin van Persie (86).