Skadefri. Nybakt seriemester. Målfarlig igjen.

Ta med at han straks endelig får familien med seg til Israel, og du har oppsummert hvorfor Rade Prica gliser bredt om dagen.

For mens kona Anna og de tre barna har vært i Trondheim for å fullføre skoleåret, har 32-åringen vært i Israel og spilt fotball. For Maccabi Tel Aviv. Og selv om han har savnet familien, kan han ikke si annet enn at overgangen fra RBK i januar har vært en suksess.

— Jeg hadde fire veldig gode år i Trondheim. Men fotballmessig følte jeg at jeg trengte en ny utfordring. Og det passet veldig bra. Jeg kom til en klubb i medgang, og gikk rett inn på laget. I tillegg har jeg vært helt skadefri.

  • Det har vært et fint halvår, sier han.

Og tenker på at serieledelsen Tel Aviv hadde da han kom var på syv poeng, og økte til 16 og soleklart gull. I den perioden scoret Prica åtte mål på 14 kamper – og nå er han klar for en ny mesterligakvalik.

  • Det er kjempeartig, og muligheten for å komme seg til Mesterligaen er til stede, om vi har litt flaks med trekningen. Og på hjemmebane er vi gode uansett, sier han.

Mandag var Prica på plass på Lerkendal for å se sine tidligere lagkamerater møte Molde. Han ser de aller fleste RBK-kampene på web-tv, holder kontakten med Mikael Dorsin, og er godt oppdatert på blant annet etterfølger Nicki Bille Nielsen.

— En spennende spiller, smiler Prica om Pistolmannen.

Samtidig tror ikke Prica på noen retur til RBK med det første. Han har kontrakt med Maccabi Tel Aviv i ett år til, men med familien på plass fra juni, tror han den kan forlenges. For han har ikke tenkt å legge opp riktig enda.

  • Nei, jeg ser for meg at jeg kan spille i tre år til. Nå har jeg operert begge anklene de to-tre siste årene, og endelig er jeg helt smertefri. Det er veldig godt. Dessuten trives jeg bra i Israel, så det kan fort være at jeg avslutter der.

  • Vi får se, smiler Prica.