Robin Shroot koste seg virkelig i midtukens cupkamp mot Larsnes/Gursken. Engelskmannen noterte seg for tre scoringer og fikk fornyet tillit av Sindre Eid hjemme mot Alta. I solskinnet på Høddvoll var det nettopp Shroot som satte fart etter syv minutter. Pasningen la alt til rette for Ole Amund Sveen, men midtbanemannens avslutning strøk krysset.

Sjansesløseri fra begge hold

Blåtrøyenes start varslet om at det skulle komme mer fra Sindre Eids menn, og nærmest kom Hødd etter 26 minutter. Eirik Ulland Andersen fikk gode forhold på høyrekanten og rundet et par mann før innlegget til kantspilleren noe tilfeldig fant veien til stolpen. Returen fra Sveen suste langt over.

Selv om sjansene ikke akkurat kom på løpende bånd var det hjemmelaget som dominerte offensivt de første 45. Fredrik Aursnes og Sveen kombinerte nydelig på høyresiden før førstnevnte fant Shroot i boksen. Den giftige engelskmannen fra cupkampen mot Larsnes/Gursken var derimot ikke til å kjenne igjen. Sleivsparket endte med utspill fra mål.

Publikummet i Ulsteinvik kunne fort fått seg en kalddusj like før lagene gikk i garderoben. Men skostørrelsen til Alta spiss Sega Ngom var i minste laget når han ble servert en gigantsjanse etter 45 minutter. Det var ikke det eneste hjemmefansen kunne prise seg lykkelig over i vårsolen.

Magnussen på ny

For rett etter sidebytte dalte et innlegg fra Håvard Nome ned på tverrliggeren til Aslak Falch. Sisteskansen til Hødd så ikke ut til å ha kontroll, men unngikk et pinlig baklengsmål.

Et par minutter senere var det de blå som kunne juble. Aursnes satte fart framover og fant Joachim Magnussen ute til venstre. Spissen tok en frekk touch innover i banen før han banket ballen forbi Altas keeper. «Joa» sitt andre seriemål i år, 1-0 til Hødd etter en litt skummel åpning på 2.omgang.

Blåtrøyene fortsatte i samme spor. Shroot fikk nok en god mulighet inne i boksen etter 54 minutter, men volleyen endte rett i fanget til Kjetil Thomassen.

Nesten straffet

Hødd hadde et klart overtak, men ble litt for nonchalante etter 63 minutter. Steffen Moltu rotet det til i duell med Ngom, han fant spisskollega Vegard Braathen, men en strålende opplagt Aslak Falch hindret utligning.

På den påfølgende corneren til Alta var det Hødd som festet grepet på kampen. Blåtrøyene fikk enormt med rom å kontre i, og det utnyttet Sveen til det fulle. Alene med keeper ble han meid i bakken. Straffespark til Hødd. Det tok Fredrik Aursnes seg av. 18-åringen var sikkerheten selv. 2-0 til Hødd.

Hjemmelaget var fullstendig dominante etter doblingen. Aursnes prikket et innlegg på panna til Magnussen, men målscorerens heading gikk like utenfor.

Etter 76 minutter var kampen punktert. Moltu fikk stå nokså alene på corner og hadde ingen problemer med å sette inn 3-0. Hødd cruiset til tre poeng.

Sindre Eid fikk dermed sin første seier foran hjemmefansen på Høddvoll i serien. Hødd står med 2-1-1 etter fire kamper i årets 1.divisjon.