Bergsøy IL har hatt ord på seg for å satse ambisiøst innen fotball. Og nå tar klubben skikkelig i, ved å hente 19-åringen Jordan Blinco fra eliteserieklubben Sunderland i England!

Lars Petter Rønnestad er trener for Bergsøys 3. divisjonslag, og Rønnestad er også kjent for å være svært anglofil. Han er glad i engelsk fotball, i særdeleshet Luton Town. Lars Petter fridde til kona si på Lutons bane Kenilworth Road i pausen i en kamp der.

Men nå har han altså lagt lista høyere enn Luton, i jakten på å styrke Bergsøys sjanser til å overleve i årets 3. divisjon. Der over halve divisjonen rykker ned i år, på grunn av den nye serieomleggingen.

Gode kontakter

— Jeg har gode kontakter i England, og vi har fått tilbud om å hente flere lovende spillere fra England hit. Jordan Blinco ser ut til å være den mest spennende, så vi har fått en avtale med Sunderland om å benytte han fram til sommeren. Muligheten er til stede for å utvide låneperioden, dersom dette fungerer bra både for oss og for gutten, forteller Rønnestad.

Blinco er i U21-stallen til Sunderland, i fjor var han fast på 18-årslaget til klubben. Han er ikke spesielt høy, kun rundt 175 cm, men ifølge Rønnestad er han både kvikk og meget teknisk god.

Debut onsdag?

Allerede onsdag skal Bergsøy møte Volda borte i 1. kval. runde i NM, og Blinco kan få sin debut allerede der.

— Vi har fått alle nødveldige papirer fra Sunderland, så nå spørs det bare om NFF rekker å kjøre gjennom overgangen i tide til Volda-kampen, opplyser Rønnestad.

- Blinco har trent med Sunderlands A-lag ganske ofte, og er regnet som en framtidig mann å satse på i klubben fra nord-England.

— Vi er veldig ydmyke i denne saken. Det er et stort ansvar vi tar på oss ved å hente en 19-årig engelskmann hit ut, og vi har forpliktet oss overfor Sunderland at vi skal sende stadige rapporter på hans utvikling hos oss. Og dersom vi ser at dette ikke fungerer optimalt for gutten, så sender vi ham hjem. Men klart vi håper at vi kan ha gjort et «scoop» her, smiler Lars Petter Rønnestad.