Hellas ble slått ut i VM-kvalifiseringen tre ganger på rad før de tok seg til gruppespillet i Sør-Afrika i 2010. I Brasil neste sommer kan de være der igjen, takket være en god kamp hjemme mot Romania.

Kampen åpnet med et brak. Mitroglou sendte Hellas i føringen etter et snaut kvarter. I løpet av de neste seks minuttene hadde Romania utlignet ved Bogdan Stancu, mens Dimitrios Salpingidis hadde gitt Hellas ledelsen på nytt.

Over i annen omgang sikret Mitroglou 3-1-seier med sin scoring drøye tjue minutter før slutt. Olympiakos-spissen ga dermed grekerne det beste utgangspunktet før returoppgjøret i Romania tirsdag. (©NTB)

Hellas – Romania 3-1 (2-1)

Mål: 1-0 Kostastantinos Mitroglou (14), 1-1 Bogdan Stancu (19), 2-1 Dimitrios Salpingidis (21), 3-1 Mitroglou (66).