Brede Hangeland har sittet på benken for Crystal Palace i Premier League, men onsdag fikk han sjansen i cupen mot Newcastle.

Det startet så bra for Palace da Dwight Gayle ordnet 1-0 på straffe. Men scoringer fra Emmanuel Riviere snudde kampen.

To minutter på overtid utliknet innbytter Sullay Kaikai. Dermed 2-2, og ekstraomganger.

Men Newcastle gikk seirende ut til slutt etter Paul Dummetts scoring i kampens 112. minutt. Det til tross for at gjestene hadde fått Mehdi Abeid utvist i første ekstraomgang.

Hangeland spilte hele kampen for Palace.

Spurs fikk slite

Mellom Tottenham og Nottingham Forest var det to B-pregede lag som ble sendt ut på White Hart Lane.

Forest forsvarte seg godt i 1. omgang, og Stuart Pearces mannskap hadde omgangens største sjanse da unggutten Ben Osborns skudd føk i tverrliggeren. Men det sto 0-0 ved pause.

Forest topper Championship og har som mål å rykke opp. Etter 62 minutter tok gjestene fra Nottingham ledelsen da Lars Veldwijks innlegg ble banket i mål av den 19-årige debutanten Jorge Grant.

Da var det stor stemning blant den tilreisende Forest-fansen, som for anledningen stilte i grønne gensere for å markere at det er ti år siden managerlegenden Brian Clough gikk bort.

Men etter 72 minutter kom 1-1-målet, og det var en skuddperle fra Ryan Mason. Fire minutter senere hadde Townsend et frispark i tverrligger for Spurs. Hjemmelaget presset på og fikk belønning etter 83 minutter ved Roberto Soldado. Han styrte inn et langskudd fra Townsend.

Nå måtte Forest satse fremover, men i stedet var det Tottenham som avgjorde med Harry Kanes 3-1-scoring helt på tampen.

7-0 til City

Sheffield Wednesday holdt Manchester City til 0-0 ved pause, men hjemmelaget City avgjorde med tidlige scoringer etter pause. Til slutt vant City hele 7-0. Frank Lampard startet det hele og scoret dermed i sin andre kamp på rad etter søndagens mål mot gamleklubben Chelsea. Også Edin Dzeko (2), Jesus Navas, Yaya Toure og Pozo kom på scoringslisten, før Lampard satte inn sitt andre og kveldens siste mål.

Chelsea fikk besøk av Bolton og tok oppskriftsmessig ledelsen ved Kurt Zouma. Men Matthew Mills sørget for at det sto 1-1 ved pause. Oscar sørget for 2-1 til Chelsea etter 55 minutter, og slik endte kampen.