Søndag vant John Arne Riise ligaen med Apoel Nikosia. Mandag røpet den norske stjernen at han forlater den kypriotiske klubben.

– Jeg har etter lang betenkningstid bestemt meg for å ikke ta enda ett år for Apoel. Jeg bestemte meg for noen uker siden, skriver John Arne Riise på sin egen blogg.

Nyheten kommer dagen etter at ligatittelen var i boks og bare få dager etter cupfinaleseieren over AEL Limassol.

Han skriver i blogginnlegget at det har vært en veldig vanskelig beslutning å ta.

– Jeg ville ikke at noen skulle vite det, fordi jeg ønsket at fokuset skulle være på «dobbelen». Laget er viktigere enn noen enkeltspiller, skriver han.

Utelukker ikke Norge

Ifølge Riise skal klubbledelsen ha forsøkt å overtale han til å bli, men venstrebacken mener det likevel er rett tidspunkt å gi seg på med tanke på karrieren og familien. 34-åringen ønsker ikke å si noe mer om hvorfor han drar etter bare én sesong.

– Apoelvil alltid være i hjertet mitt. Takk for alt dere har gjort for meg dette året. Jeg kunne ikke klart det uten støtten. Nå skal jeg ha en lang sommer som jeg skal bruke på å bestemme meg for hva jeg gjøre etter dette. Jeg kan dra tilbake til Norge, men jeg føler jeg har noen år igjen i utlandet, skriver han.

Kanonmål

Riise slet med spilletid i starten av Apoel-karrieren, men har etter hvert blitt en viktig brikke i laget. I forrige uke scoret han en fantastisk scoring da Apoel vant 4-2 i cupfinalen.

– Jeg håper dere er fornøyde med mine prestasjoner de siste fire-fem månedene. Jeg er veldig glad for at jeg fikk vist fram «The Riise-Rocket», dere alle har ventet på. Seks mål og ti målgivende, eller noe, er ikke dårlig for en venstreback, skriver Riise. (©NTB)