Lars Hirschfeld 5

Stabilt på høyt nivå hele sesongen. Ble førstevalg i mars, og har bevist at det var riktig. Prater mye, sprer trygghet og er reaksjonssterk. Kan bli bedre i feltarbeidet.

Roar Strand 5

Får femmer'n fordi han har vært veldig sterk på backplass i høst. Like god offensivt som defensivt, slik en moderne back skal være. Dette gjenspeiler seg også i at Åge Hareide ønsket et Strand-comeback på landslaget som back i høst. Strand sa nei.

Christer Basma 4

Varierte som back i vår, men har stått fram etter han ble trukket inn som stopper da Tørum overtok. Med sin hurtighet, smartness og rutine har Basma bidratt til å gjøre høstens RBK-forsvar av tidenes gjerrigste. Spilt mest av utespillerne.

Miika Koppinen 4

En skadefri Koppinen har vært gull verdt for RBK i høst. Finnen har vært god i duellspillet, og vært tidvis suveren i luftrommet, og han sto særlig fram i seriefinalen mot Brann. Pasningsspillet har imidlertid vært av for ujevn kvalitet.

Bjørn Tore Kvarme 2

Ble vraket i høst etter å ha opptrådt i et midtforsvar som ikke fungerte før sommerferien. Har glimtvis spilt robust, men den mangeårige proffen har ikke fått så mye ut av sesongen som verken RBK eller han selv håpet.

Mikael Dorsin 3

Har vært ok offensivt, og har tydelig utviklet innleggsfoten. Samtidig har svensken slitt en del som førsteforsvarer. Kanskje har han hatt for mange klipp på klippekortet i årets sesong?

Ståle Stensaas 2

Fått lite spilletid, og de gangene han har kommet inn, er det i kamper RBK har ligget under, og behøvd en ekstra innleggsfot i jakt på utligning. Én kamp fra start som ving, uten å overbevise.

Jan Gunnar Solli 2

For høy feilprosent både offensivt og defensivt i vår gjorde at RBK-ledelsen til slutt måtte gi opp prosjektet med å bruke Solli sentralt på midten. Som ving har han vært god til å drive med ball offensivt, men har slitt med de klassiske "vingbevegelsene".

Marek Sapara 6

Tvers igjennom kvalitet i alt han har gjort. Sapara har vist seg som fotballsmart, og hans evne til å se når han bør spille ballen og når han bør utfordrere én mot én har styrket RBK-midtbanen i høst. I tillegg har slovaken vist en kirurgisk presis høyrefot.

Vidar Riseth 4

Overrasket mange i måten han taklet den sentrale midtbanerollen i høst. Har stått fram i duellspillet, og ved å innse sine begrensninger, og ikke ta sjanser høyt i banen, har indreløperne fått mulighet til å ta større ansvar i det offensive spillet. Hadde imidlertid ingen stor vårsesong som midtstopper.

Alexander Tettey 5

Fikk sitt store gjennombrudd i år. Med sin enorme løpskraft har han spilt seg til fast plass. Tross sine 20 år har han tidvis vist sjefsegenskaper. Men har fortsatt mye å hente på taktiske vurderinger.

Per Ciljan Skjelbred 3

Ettervirkningene av benbruddet satt lenger i enn ventet. Var direkte svak i vår, men har i høst vist at han er tilbake. Har glimtvis vist nærteknikk av internasjonalt snitt.

Ørjan Berg 2

Avsluttet karrieren med å gå skadet stort sett hele sesongen. Var god i to kamper, Brann hjemme og Viking borte, og det var det vi fikk se av en av landets beste spillere gjennom tidene.

Karim Essediri 2

Skapte skyhøye forventninger gjennom godt spill i forsesongen, men har stort sett vært usynlig. Har også slitt med å takle motgangen. Uviss fremtid i klubben.

Øyvind Storflor 3

Hva er det med Storflor? Fra det høyst ordinære til det spektakulære. God én mot én, men bør score langt flere mål.

Daniel Braaten 4

Var veldig varierende i vår, men har vært mer stabil på høyt nivå i høst. Braaten har tatt større defensivt ansvar, og har virket bedre trent enn noen gang. Har underholdt publikum med detaljer bare han får til i norsk fotball.

Steffen Iversen 6

I høst har Iversen vært den enkeltspilleren som har betydd mest for RBK. I tillegg til å være tilrettelegger har han også vært målscorer. Det gjør at vi glemmer en heller rufsete vårsesong.

Yssouf Kone 2

Spilte lite i vår og har slitt med lite spilletid også etter salgene av Helstad og Johnsen. Skal imidlertid ha ros for brukbar effektivitet; tre mål på 276 minutter.

Frode Johnsen 4

Var trolig Rosenborgs beste utespiller i vår, og i tillegg til å være god i boksen opptrådte han med klokskap som inderløper. Men kollektivet RBK har vist seg som bedre etter at Johnsen reiste til Japan.

Thorstein Helstad 1

Seks kamper og ett mål. Ble til slutt vurdert som fjerdevalg som midtspiss, og reiste til Brann — til fordel for Rosenborg. Tross en svak sesong fikk han imidlertid med seg både sølv og gull. Utrolig!

Følgende spillere har for lite spilletid til å få terningkast:

Michael Jamtfall

Huskes for det flotte scoringen mot LSK. Også et ok innhopp mot Ham-Kam.

Robbie Russell

To innhopp, og det var det. Solgt til Viborg i sommer.

Espen Johnsen

Vraket etter Zenit-kampene, og har siden vært helt ute av førstelaget. Klar for Strømsgodset.

Alexander Lund-Hansen

Vært 2. keeper siden sommeren.

  • Vurdert av Adresseavisens sportsredaksjon