Før OL i Sotsji kom det signaler fra Justyna Kowalczyk om at hun kom til å legge opp etter sesongen.

Ingen trodde helt på det — men så var det heller ikke mange som trodde på trusselen hennes om å stå over Tour de Ski.

Tour-boikotten ble det gjort alvor av, men nå tyder det meste på at hun kommer til å kjempe med Marit Bjørgen om VM-gullene i Falun om ett års tid.

— Jeg har tre valg. Det er å avslutte karrieren, ta ett års pause eller bare å fortsette. Av disse alternativene er det minst sannsynlige i dag at jeg skal slutte. Endelig avgjørelse faller innen 2-4 uker, sa hun i et talkshow på polsk TV mandag, skriver NRK.

Fortsatt holder hun altså døren åpen for at neste sesong blir uten de norske jentenes fremste konkurrent.

Sesongen som nå går mot slutten blir uansett avsluttet uten henne. Etter OL gjorde Justyna det kjent at hun kom til å stå over resten av sesongen på grunn av et brudd i foten.

- Unnskyld. Justyna vil ikke starte mer denne sesongen. Foten kommer seg, men hun trenger fortsatt mye smertestillende for å trene og konkurrere. Det er på tide å slutte med alle disse kjemikaliene. Vintertiden er over, ble det slått fast på hennes offisielle Facebook-side.

Bruddet i foten plaget henne kraftig under OL, men likevel klarte hun å ta et suverent gull på 10km klassisk.

Ifølge NRK avslørte hun på det polske talkshowet for første gang hvordan hun ble skadet. Og det var ikke treningens skyld.

— Det skjedde under bursdagsfesten min etter et verdenscuprenn i Szklarska Poreba. Jeg sparket tilfeldigvis til et bordben, sa hun på talkshowet «Tomasz Lis live», som sendes på kanalen TVP 2.