DIREKTE 18:

Ikke siden 2005 har Arsenal vunnet et trofé. Den gangen var det seier i FA Cup-finalen London-klubben kunne juble for.

Nå, først ni år senere, er sjansen stor for at Arsenal kan vinne et trofé igjen. Og igjen er det FA-cupen som gjelder. Hull er finalemotstander lørdag kveld.

The Independent har satt Arsenals finalelag fra 2005 opp mot det trolige finalelaget til Arsenal lørdag. Med det som utgangspunkt har vi vurdert en og en spiller opp mot hverandre.

Dette ble resultatet, med spillerne fra 2005 til venstre:

Keeper: Jens Lehmann vs. Wojciech Tomasz Szczęsny: Szczęsny

Høyreback: Lauren vs. Bacary Sagna: Sagna

Midtstopper: Kolo Toure vs. Per Mertesacker: Mertesacker

Midtstopper: Phillipe Senderos vs. Laurent Koscielny: Koscielny

Venstreback: Ashley Cole vs. Kieran Gibbs: Cole

Midtbane: Jose Antonio Reyes vs. Mikel Arteta: Reyes

Midtbane: Cesc Fabregas vs. Santi Cazorla: Fabregas

Midtbane: Gilberto Silva vs. Mesut Özil: Özil

Midtbane: Patrick Vieira vs. Aaron Ramsey: Vieira

Offensiv midtbane: Robert Pires vs. Lukas Podolski: Pires

Spiss: Dennis Bergkamp vs. Olivier Giroud: Bergkamp

Det ble jevnt. Knappest mulig «seier» til 2005-laget. Likevel bør Arsenals 2014-utgave ha nok kvalitet til hente hjem sitt første trofé siden FA Cup-triumfen i 2005. ## Takler nederlag

Arsenal-sjef Arsène Wenger tror ikke hans fremtid i Arsenal er avhengig av suksess mot Hull i FA-cupen lørdag kveld. Han tror klubben tenker større enn som så.

Arsenal har ikke vunnet et trofé på de siste ni årene. Lørdag kveld har de en alle tiders mulighet mot underdog Hull i FA-cupfinalen.

– Uansett hva resultatet blir, vil denne klubben takle de konsekvensene det måtte få. Det som er viktig er at vi etter kampen sitter igjen med en følelse av at vi har gjort vårt absolutt beste, sier Wenger.

Franskmannen innrømmer likevel at selv om han ser ut til å ta det hele med ro, hviler det et stort press på spillernes skuldre. Fansen forventer seier.

– Det gjør det hele litt vanskeligere, men når alt kommer til alt tror jeg spillerne vil klare å konsentrere seg så fort de går over sidelinjen, sier Arsenal-sjefen.

Avspark på Wembley er klokken 18 lørdag kveld.

Drømmer om trofé

Som Manchester United-spiller vant Steve Bruce flere trofeer på 90-tallet, men som manager har han fortsatt til gode å vinne noe. Lørdag har han sitt livs sjanse i FA-cupfinalen.

Da står Arsenal på motsatt halvdel for Bruces Hull på Wembley, og Arsène Wengers menn er skyhøye favoritter.

Arsenal har ikke vunnet ett eneste trofé siden 2005, men foruten et par titler i de lavere divisjonene har ikke Hull vunnet noe som helst i sin 110 år lange historie.

Bruce ble seriemester for Manchester United tre ganger på 90-tallet, men som manager har han i likhet med Hull aldri vunnet noe.

Før tiden i Hull har han vært manager i Sheffield United, Huddersfield, Wigan (to ganger), Crystal Palace, Birmingham og Sunderland.

– Vi er store outsidere, men FA-cupen er noe spesielt. Manchester City var storfavoritter i fjor, men Wigan overrasket og vant. Det er derfor jeg synes det er den beste turneringen, sier Bruce ifølgeSky Sports.

Som spiller vant Bruce FA-cupen tre ganger med United. Det skjedde i 1990, 1994 og 1996. Den siste gangen var han riktignok ikke på banen.

– Det er et sted der helter blir født. Hvem kan vinne finalen for oss og bli vår helt? spør Bruce seg.

Han ber Hull-spillerne om å nyte anledningen.

– Hull har aldri vært i finalen og det er en stor prestasjon å komme dit, men du er nødt til å være våken og nyte dagen ellers kan anledningen gå deg forbi, sier Bruce.

Arsenal slo Hull i begge seriekampene denne sesongen. London-laget vant 2-0 på hjemmebane og 3-0 borte.