En spiller i kvinnenes Toppserie mener at hun er blitt frosset ut av klubben sin fordi hun ikke gjengjeldte trenerens følelser for henne. Det er fremsatt alvorlige anklager mot treneren.

Klubben sier at de tar saken på største alvor, og tirsdag var de i møte med den aktuelle spilleren og utøverorganisasjonen NISO.

– Etter blogginnlegget som kom om denne saken har vi jobbet med å avdekke faktum. Vi har snakket med alle involverte og begynner å få oversikten, sier styrelederen i den aktuelle klubben.

Vi har valgt å anonymisere alle parter i denne saken.

– Nå går vi igjennom saken, og det gjør vi internt, sier styrelederen torsdag ettermiddag.

Blogg

Styrelederen gjør det klart at treneren ikke har fått sparken, og at dette til nå ikke har vært tema. Hva som skjer på lang sikt er det ingen som vet.

– Vi gjør intet overilt. Hva som skjer videre er det vi skal diskutere internt etter å ha fått full oversikt, sier styrelederen.

Det var i en blogg på nettet de første anklagene kom. Siden har spilleren selv gått ut med sin versjon til flere medier, og ett mediehus valgte å gå ut med navn både på klubb, spiller og trener.

– Det synes klubben overhodet ikke noe om. Denne saken hører ikke hjemme i media, sier styrelederen, og gjør det klart at treneren tar anklagene tungt. Treneren har fortalt sin versjon til klubben.

Treneren har ifølge styreleder foreløpig ikke kontaktet advokat, og han har heller ikke vært i kontakt med Trenerforeningen. Treneren har heller ikke besvart våre henvendelser torsdag.

Styrelederen forteller at klubben har en god og løpende dialog med Heidi Støre, som følger saken på vegne av Norges Fotballforbund.

Tre timer langt møte

Tirsdag fortalte den aktuelle spilleren sin versjon av historien til styret i egen klubb og NISO i et tre timer langt møte.

– Jeg har fortalt dem hele historien min. De virket å ta situasjonen på alvor, sa spilleren til NRK.

Spilleren har fortalt at interessen fra treneren startet da hun kom til klubben.

– I starten syntes jeg det var fint å henge med ham. Jeg trodde det var greit at vi kunne ha kontakt også utenom fotballen, slik ble vi bedre kjent. Men jeg trodde det skulle bli værende der – som et vennskap, sier spilleren til NRK.

Treneren skal ifølge spilleren ha ytret et ønske om å ta vennskapet videre.

– Han fortalte meg at han var forelsket i meg og lurte på om jeg var interessert i et forhold, sier spilleren til NRK.

«Happy ending»

Ifølge spilleren var hun avvisende til dette. Men treneren skal ha fortsatt å være pågående.

– Da vi var og spiste på restaurant en gang, kom plutselig servitøren bort til bordet vårt med ti roser. De var til meg fra ham. Jeg fortalte ham at jeg ble overrasket og satt ut, men han mente jeg fortjente det. Senere ga han meg et gavekort – selv om jeg hadde sagt ifra om at jeg ikke ville ha noen gaver fra ham. På gavekortet sto det at jeg skulle få en erotisk massasje med «happy ending» – utført av ham selv. Du kan jo synes det høres morsomt ut og bare le av det, men det var å gå ganske langt over streken, syntes jeg. Da hadde jeg også sagt ifra ganske klart på et tidligere tidspunkt at jeg ikke var interessert i ham, sier spilleren.

Spilleren forteller videre til NRK at trenerens oppmerksomhet påvirket henne mer enn hun hadde forestilt seg. Til slutt oppsøkte hun psykolog.

Ifølge spilleren har hun fått mindre spilletid etter å ha avvist treneren. Deretter skal hun ha fått vite at hun ikke ville få fornyet kontrakten sin med klubben.

Styrelederen i klubben forteller at han ikke visste noe om saken før bloggen, og han ble så oppringt av en journalist. Før dette hadde spilleren vært i kontakt med sportslig leder, uten at hun følte at hun ble tatt på alvor.

– Det er beklagelig at den sportslige ledelsen ikke gikk videre til styret med saken med en gang, sier klubbens styreleder.