— Når samarbeidet skranter mellom klubb og spiller, er det ingen vits å tvilholde på retten sin. Verken for spiller eller klubb, sier sportslig leder Tommy Iversen i Rosenborg ishockeyklubb elite.

I helga ble det klart at Greg Jacina var ferdig i Rosenborg. Etter hektisk virksomhet, ble transferkortet til amerikaneren klart lørdag, og Jacina har allerede debutert for sin nye klubb Nottingham Panthers.

Ønsket å beholde

Det skjer kun kort tid etter at klubben fikk på plass en ekstern sponsor som bidro med lønnsmidler, samtidig som de uttrykte et ønske om å beholde ham ut sesongen.

- Ønsket om å beholde ham ut sesongen var reelt. Med all den utenomsportslige støyen i klubben er det viktig å holde en kontinuitet i det sportslige. Vi har allerede mistet Ilya Dubkov og Erik Skar Rosvold. Når vi i tillegg mister Greg, er en del av det kreative spillet vårt borte. Det vil svekke oss dersom ikke andre spillere står fram og tar de rollene , sier Iversen.

Sparer lønnsutgiftene

Jacina var Rosenborgs best betalte spiller bak Lou Dickenson. Dermed sparer klubben en del penger når han nå er borte. De pengene har Iversen ingen planer om å bruke på andre spillere.

- Vi har ingen umiddelbare planer om å styrke laget, så i utgangspunket sparer vi de pengene. Samtidig må vi hele tiden avveie skadesituasjonen og det tilgjengelige spillermaterialet, så man skal aldri si aldri. Men dersom vi skulle velge å hente en ny spiller, må det i så fall være en kostnadsnøytral løsning , sier Iversen.