I et langt intervju med Sky Sports nekter Farah for at han noen gang har brukt doping.

— Bildet som nå er malt av meg stemmer ikke. Jeg er 100 prosent ren. Jeg elsker det jeg driver med, og har dedikert halve livet mitt til dette. Jeg skal fortsette å vinne medaljer, sier 32-åringen.

Farah, som ble britenes store yndling med gull på 5000 m og 10.000 m i OL 2012, har blitt mistenkeliggjort etter at en BBC-dokumentar satte søkelyset på Salazar.

Krevde svar

I dokumentaren ble Salazar beskyldt for å ha brukt doping på utøvere han har trent. Blant utøverne som ble navngitt var Galen Rupp, som tok sølv på 10.000 m i OL. Farah er ikke beskyldt for noe, men har blitt mistenkeliggjort siden han lenge har hatt Salazar som trener.

— Jeg ble sjokkert over det jeg så i dokumentaren, jeg kunne ikke tro det jeg så. Jeg ønsket meg noen svar etter å ha sett det. Jeg snakket med Alberto, og han svarte på spørsmålene. Han sa han kunne bevise at alt var grunnløse påstander, sier Farah om dokumentaren.

Urettferdig

— Det er ikke rettferdig at folk tror jeg har tatt en snarvei for å komme hit jeg er. Jeg har jobbet så hardt for å oppnå dette. Bevis at jeg har gjort noe galt, eller så får dere la meg være i fred og fortsette å vinne medaljer, fortsetter langdistansespesialisten.

Han sier han har blitt dopingtester 103 ganger siden han tok to gull i OL 2012, og at alle testene har vært negative.

Farah har stått over flere konkurranser denne sesongen, men er ventet å være tilbake i Diamond League i Monaco 17. juli.

(©NTB)