26. februar skal det velges ny president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Fram til Champagne meldte sin interesse, har Michel Platini, prins Ali bin Al Hussein fra Jordan og David Nakhid fra Trinidad og Tobago vært de eneste kandidatene. Platinis kandidatur er imidlertid satt på vent på grunn av hans 90 dager lange suspensjon.

Champagne forsøkte også å bli en av kandidatene til forrige valg, men da måtte han trekke seg da han ikke fikk skriftlig støtte fra fem nasjonale forbund. Overfor Reuters bekrefter franskmannen at han denne gangen har tilstrekkelig støtte.

Brasilianske Zico ønsker også å stille til valg, men han sliter med å få støtten som skal til. Fristen for å melde seg er førstkommende mandag.

57 år gamle Champagne har i en årrekke hatt flere roller i organisasjonen. Han var blant annet visegeneralsekretær fra 1999 til 2010. Han mener likevel at FIFA må reddes fra kollaps

— Vi må redde FIFA og dens rolle som er i fare i en tid hvor den trengs mest, sier Champagne. (©NTB)

I en stor artikkelserie har vi tatt for oss FIFA. Dersom du vil sette deg ytterligere inn i den skakkjørte organisasjonen, anbefaler vi disse sakene:

Tidligere NFF-president:- FIFAs etiske komité var meningsløs.

Sveits:Derfor er det idrettspampenes Mekka.

Den oppsiktsvekkende avtalen:Slik fikk Blatter Putin til å endre russiske lover.