SOGNDAL — BRANN 0-0

Da Sogndal valset over Brann og vant 4-0 på Stadion, var det kvalitetsforskjell mellom de to lagene. På Fosshaugane møtte Brann et Sogndal-lag langt unna flyten de hadde i vår. Men Brann var vel ivrige med å demme opp for Sogndal sine styrker. Det kostet dem to poeng.

Isolert sett er 0-0 borte mot Sogndal et greit resultat. Også sett i lys av at Brann er ubeseiret borte under Lars Arne Nilsen, og at poenget betyr at Brann holder kontakt med Sandnes Ulf og Kristiansund.

Tore Strand, kommentator i BT.

Det er stor forskjell på Brann med og uten Vadim Demidov. Han var savnet mot Åsane, men viste mot Sogndal hvilken betydning han har for laget. Ta også med at Piotr Leciejewski var nødt til å spille opp mot sitt beste for at Brann skulle ta med seg ett poeng hjem, så forteller det om en kamp der Sogndal hadde de fleste, og største sjansene.Men det var også oppgjøret der Brann sannsynligvis hadde sikret seg en seier om kvaliteten hadde vært noen prosent bedre. For offensivt slurvet Brann gang på gang. Gode muligheter til brudd og kontringer ble stoppet av feilpasninger. Mange så enkle at en ikke skulle tro det var mulig med så svak presisjon på dette nivået.

Sjelden har jeg sett Brann så svake offensivt. De var flatt batteri og bom på bom hver gang laget hadde muligheten til å komme i overtall.

Spesielt midtbanetrioen slurvet utilgivelig hver gang de hadde muligheten til å utfordre Sogndal. Det er viktig å fokusere på det defensive og hjelpe sitt forsvar med å demme opp for motstanderne. Det skal Brann-spillerne ha honnør for. Men med ball var Brann rett og slett et sørgelig skue.

Dermed kom aldri spissene til sin rett heller. Blodet piplet fra hodet til Azar Karadas allerede etter fire minutters spill, og Brann-hardhausen bidro med å stagge mange av Sogndal-forsøkene med sin duellkraft.

INGEN MÅL: Det endte målløst i toppkampen på Fosshaugane mandag kveld. Foto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

Steffen Lie Skålevik ble en usynlig passasjer ute på vingen. Ikke fikk han baller i rommet å jobbe med, og han så ikke ut som en spiss med scoringsteft før han mot slutten av kampen ble brukt i midten. Men selv da var ikke debutanten heller i nærheten av scoring.Amadiya Rennie kom inn mot slutten og fikk på et rykk avslørt et visst tempo, men jeg satt ikke med noe som helst inntrykk av at her har Brann kjøpt gullfuglen. Men begge debutantene må selvfølgelig få mer tid på seg til å vise sine styrker.

Mandag kveld kan de kun være fornøyd med at de jobbet hardt og bidro til at Brann tok med seg ett slitepoeng hjem.

Skal Brann lykkes i sin opprykksjakt, må de vise seg fra en langt bedre side enn de har gjort i de to siste oppgjørene. Det gjenstår ti kamper, og dermed er det på tide å vise offensive kvaliteter som resulterer i nok poeng til at laget ikke går inn i en ny nervepirrende høst der kvalikkamper avgjør divisjonsstatusen.

I de to siste kampene har Brann gjort mange endringer fra kamp til kamp. Flere på grunn av skade og karantener. Mot Sogndal var det seks nye mann i startoppstillingen.

Jeg tror resepten for å klatre ytterligere på tabellen er å finne den elleveren som fungerer best, raskest mulig. Etter en hektisk periode kommer kampene etter hvert med ca. en ukes mellomrom. Samhandling er et trønderord som akkurat nå er savnet i Brann-rekkene.