Casper Ruud — Marco Cecchinato 7-5, 1-6, 2-6

Etter en lang rekke med oppturer for det norske tennistalentet, toppet med turneringseier i Sevilla forrige helg, ble det til slutt tap for nordmannen.

Før oppgjøret mot italienske Marco Cecchinato sto Ruud med 18 strake seire, og han fikk også en god start på duellen i polske Szczecin. 17-åringen vant det første settet 7-5 mot spilleren som er rangert som den 149. beste i verden. Men der sa det stopp.

Cecchinato slo knallhardt tilbake og feiet Ruud av banen i de to påfølgende settene, med sifrene 1-6 og 2-6.

I første sett holdt spillerne egen serve fram til stillingen 6-5 i Ruuds favør. Da Cecchinato skulle forsøke å sikre seg tiebreak var nordmannen både offensiv og god. 17-åringen presset sin mer meritterte motstander til å gjøre feil, og settet endte 7-5 i norsk favør etter en avsluttende dobbeltfeil av Cecchinato.

Sett nummer to ble lagt mindre jevnspilt. Ruud havnet tidlig på defensiven og måtte tåle to tidlige servebrudd. Til slutt vant 17-åringens italienske motstander enkelt 6-1. Den trenden fortsatte i det tredje og avgjørende settet. Cecchinato kom tidlig foran med 3-0 etter å ha brutt Ruuds første servegame, og derfra kom aldri den fremadstormende nordmannen à jour. Ruud hadde riktignok tre breakballer på stillingen 3-1, men lyktes ikke med å utnytte noen av dem.

Til slutt endte settet 6-2 i italiensk favør.

Målet for Ruud er å sanke såpass mange poeng i løpet av høsten at det blir aktuelt å spille kvalifisering til Grand Slam-turneringer neste år.