Viking-fansen markerer slutten på årets eliteserie-sesong. Foto: Kristian Jacobsen

Viking endte med femteplass i serien og semifinale i cupen. Det er trener Kjell Jonevret fornøyd med. Og han likte avslutningen mot Mjøndalen.— Du ser at dette betyr noe for de trofaste på stadion her, sier Jonevret og viser ut på Viking stadion der flere tusen faktisk sto igjen og hyllet spillerne for årets resultater.

Pyroshow og fyrverkeri var godt som gull, og det var en hyllest til Jon Dadi Bödvarsson, Indridi Sigurdsson, Vidar Nisja, Arild Østbø og Aleksander Solli som alle forlater Viking.

— Jeg tror folk har hatt det hyggeligere på stadion i år enn tidligere. Derfor var det ekstra viktig at vi avsluttet skikkelig og slo Mjøndalen ganske greit i dag, sier svensken.

Han legger ikke skjul på at han var skuffet og arg etter første omgang.

Fikk respons etter pausepreik

— Mjøndalen kom litt høyere på oss enn vi hadde ventet, men vi hang ikke sammen som lag før pause.

— I garderoben ga vi beskjed om at det måtte endring til, og laget tok faktisk ta direkte. Det var «skønt» å se.

Kristoffer Haugen ødela alt for Mjøndalen da han satte inn Vikings ledermål. Foto: Kristian Jacobsen

Kjell Jonevret skulle gjerne klatret noe plasser til. 53 poeng er egentlig ganske bra, og normalt ville det holdt til bronse. Samtidig er svensken klar på at Viking har vært hakket svakere enn de fire lagene som ligger foran på tabellen.— Vi har tatt ett poeng mot Strømsgodset, ett mot Odd, null mot Rosenborg og tre mot Stabæk. Sett på bakgrunn av det, er det ikke mye å si på at vi kom på femteplass, sier Jonevret nøkternt.

Han har ikke noe imot Mjøndalen, forstår at de kjenner det ganske tøft inne i nabogarderoben under de flotte tribuene på Viking stadion, men Jonevret er glad for at Viking kunne gi en håndsrekning til Start og Kristiansand.

Glad for å hjelpe Start

— Som «Stavanger-mann» så å si, føler jeg meg jo nærmere Start. Nå er jeg glad de får en ny sjanse, samtidig hadde det vært direkte flaut om vi skulle gjort oss bort og tapt denne kampen, sier svensken som medgir at han og hele laget faktisk har sett frem til kampen mot Mjøndalen av flere grunner.

Zymer Bytyqi blir gratulert av Samuel Adegbenro, André Danielsen vil også være med. Foto: Kristian Jacobsen

— Vi hadde litt å revansjere etter at vi følte oss skikkelig snytt da vi tapte 0-1 i åpningskampen i Mjøndalen i vår. Nå snudde vi alt til vår fordel etter pause og går inn i vinteren med en god følelse, sier Kjell Jonevret som sammen med co-trener Ian Burchnall har gitt Viking en ny dimensjon denne sesongen.Duoen kunne dessuten konstatere at en av fremtidsspillerne, Zymer Bytyqi, fikk sitt definitive gjennombrudd. Det lover bra for 2016.