Lionel Messi er superstjerne også hos barn i Nord-Korea. Nå er Barcelona-stjernen blitt spurt om å komme på besøk til det lukkede landet.

Det er Han Un-gyong som står for invitasjonen. Hun er styremedlem i Asias fotballforbund (AFC). Fotballtoppen håper å få Messi på besøk til Nord Koreas splitter nye fotballakademi.

— Barna våre elsker ham. Når jeg spør om hvem som er verdens beste spiller, sier de: «Ah, vi elsker Messi!» Dette gjelder hos jentene også. De leser bøker om Messi og ser kampene hans på internett. På den internasjonale skolen i Pyongyang kan elevene se all fotball fra Europa. De elsker fotball, sier Han.

Rundt 200 gutter og jenter i alderen 9 til 11 år trener på nordkoreanernes nye fotballakademi. Her håper landet å dyrke fram supertalenter.

— De er blitt plukket ut fra hele landet. Fotballforbundet drar til alle provinser og velger hvem som får plass. Vi spiller mange kamper i helgene. Hvis de ikke utvikler seg, så sender vi dem tilbake og velger nestemann, forteller Han. (©NTB)