Kitchee — Manchester United 2-5

135-millionersmannen Wilfried Zaha viste hvorfor engelskmennene har punget ut for ham da han tidvis storspilte for sin nye klubb på Manchester Uniteds Asia-Tour.

Angriperen tegnet seg ikke på scoringslisten, men herjet tidvis med kinesiske Kitchee-spillere på en meget dårlig gressmatte i Hong Kong mandag formiddag.

Danny Welbeck, Chris Smalling og Fabio sørget for engelsk 3-0-ledelse til pause. Adnan Januzaj og Jesse Lingard scoret etter hvilen i 5-2-seieren.

Det var tydelig fra start at den kinesiske klubben ikke skulle by på stor motstand for rødtrøyene fra Manchester.

United tok kommandoen fra start, men kom seg ikke til de helt store sjansene før det smalt etter 15 minutter. Ashley Young skjøt ballen i stolpen, returen satte Wellbeck enkelt i mål.

Etter scoringen fortsatte sjansene å komme for bortelaget.

En ellers så god Zaha skulle få muligheten sin etter 19 minutter. Unggutten, som var med å tape for Norge i U21-EM, tok ballen pent ned på brystet inne i sekstenmeteren, men avslutningen i etterkant ble ikke god nok og endte over mål.

To mål på to minutter

Det tok likevel ikke lang tid før United skulle få ballen i nettet på ny, to ganger på kort tid.

Den første ved Chris Smalling på hodet, etter innlegg fra Tom Cleverly. Den andre av Fabio, som dundret til på førstetouchen etter pasning fra Zaha.

Etter disse nettsusene roet kampen seg litt helt inn til pause.

Den andre omgangen ble mye mer åpen enn den første. Et United-lag med 3-0 i sekken før pause lot laget fra Hong Kong komme mer inn i kampen.

Det var uansett United som først satte ballen i mål også denne omgangen. Innbytter Adnan Januzaj (18) fra Belgia fikk æren av å avslutte et nydelig angrep med et pent hodestøtt bak Kitchees keeper.

Men Kitchee skulle også få sin scoring. Og for en scoring det var.

Fra rundt 20 meter dundret en Kitchee-spiller ballen rett opp i krysset bak tidligere Molde-keeper Ben Amos.

Flere nydelige scoringer

Noen minutter etter sin første scoring tegnet hjemmelaget seg i målprotokollen igjen. Denne gangen ble United-back Büttner lurt trill rundt før ballen ble trillet iskaldt i hjørnet til side for Amos.

Det ble likevel ingenting opphenting for Hong Kong-laget.

For etter 80 minutter var det en ny innbytter som skulle tegne seg på målstatistikken.

Jesse Lingard stod med flere forsvarere rundt seg på 20 meter, men fikk likevel skutt. Skuddet gikk i en meget pen bue over Kitchee-keeperen og opp i krysset.

Resultatet ble altså 5-2 til United etter en meget «hawaiipreget» annenomgang, der den største jubelen som ble utløst var da Robin van Persie kom utpå banen i det 83.minutt for Zaha.