— Vi trenger faktisk en ny forsvarsspiller. Det kommer til å bli et tøft program med mange og vanskelige kamper. Bare se på sesongåpningen vår, sier El Fakiri.

Klubben med sju franske seriemesterskap bak seg, åpner sesongen mot Bordeaux hjemme på Stade Louis II kommende lørdag. Så venter regjerende seriemester Lyon (borte), Bastia (hjemme) og Paris St. Germain (borte) de første fire kampene.

— Tre av lagene ventes å kjempe helt i toppen, men fordelen med en slik tøff åpning er at vi får en god pekepinn på hvor vi står, sier 26-åringen som var med og spilte Monaco til 2. plass forrige sesong.

Reddet skinnet

Fyrstedømmeklubben sliter med hundrevis av millioner kroner i gjeld og sto etter forrige sesong i fare for å bli degradert til fransk 2. divisjon. Men klubben reddet skinnet på nåde.

— Vi stiller med nesten samme lag som avsluttet forrige sesong. Eneste forskjell er at vi har fått inn den argentinske forsvareren, en defensiv midtbanespiller fra Paris St. Germain, og så har klubben solgt Rafael Marquez til Barcelona, forteller Hassan El Fakiri.

Den tidligere Lyn-, Brann- og RBK-spilleren forventer at Monaco blir med i kampen om seriegullet. I mesterligaen er målet å ta seg videre fra grunnspillet.

— Det blir spennende å se hvilke lag vi trekker. Greier Rosenborg å slå ut både Bohemians og Deportivo La Coruna og kvalifisere seg til mesterligaen, vil jeg helst ikke ha dem i vår gruppe. Da er de i så fall veldig sterke, ler 26-åringen.

Har tillit

Forrige sesong slet El Fakiri med lite spilletid under manager Didier Deschamps, men hittil har nordmannen fått tillit i sesongoppkjøringen. Han har to år igjen av kontrakten og ønsker å spille for Monaco i hvert fall ut kommende sesong.

— Nå er vi klar for mesterligaen, og den vil jeg ikke gå glipp av. Hva som skjer etter sesongen får tiden vise, sier Hassan El Fakiri.