— Jeg gleder meg og er veldig klar. Det er guttedrømmen som går i oppfyllelse når jeg nå skal dra og spille for en så stor klubb som Celtic, sier Kristoffer Ajer til NTB, mens han er på vei hjem fra skolen og klassekameratene. Dem må 18-åringen si farvel til før han om drøye to uker setter kursen mot Skottland.

— De synes det er veldig trist, men de synes også det er kult og de har forståelse for at jeg drar, påpeker unggutten

Men pakkingen har ikke videregåendeeleven tenkt på.

— Mamma har pakket siden januar, så jeg regner med at hun har kontroll.

- Du overlater alt til henne?

— Ja, det har fungert veldig bra tidligere, svarer Ajer med et smil.

Slik tok Start-fansen farvel med Kristoffer Ajer i kampen som endte med 0-5-tap mot Stabæk. Foto: NTB scanpix

Hyllet av fansenAvskjeden med gjennombruddsklubben Start ble ikke som han hadde håpet på. Den høyreiste midtbanespilleren ble hyllet med bannere som «Kom som en gutt, reiser som en mann», «Lykke til Ajer, vi heier på deg» og andre utmerkelser før kampen. Men etter at fløya gikk handlet alt om Stabæk som ikke ga seg før det sto 5-0 til gjestene i Kristiansand

— Det var en veldig fin avskjed før kampstart, men det var synd at det skulle ende slik. Jeg hadde håpet å prestere bedre foran fansen etter den fantastiske tiden jeg har hatt her i klubben, sier gutten, som innehar både rekorden som tidenes yngste spiller i eliteserien og tidenes yngste målscorer for Kristiansand-klubben.

Her er Kristoffer Ajer på plass på Celtic Park. Foto: Steffen Stenersen

Ikke snakket med RodgersCeltic har hjulpet familien Ajer med leilighet og alt det praktiske før ankomsten i juni, og med mor Ajer som ansvarlig for pakkingen, er det opp til sønnen å imponere den tidligere Liverpool-treneren Brendan Rodgers som tok over etter Ronny Deila før kommende sesong.

— Jeg visste det var usikkert om Ronny kom til å fortsette da jeg signerte. Jeg kommer dit som en del av A-stallen og forventer å måtte kjempe om spilletid på lik linje med alle andre. Jeg har ikke snakket med Rodgers, men av det jeg har sett med tanke på unge spillere i andre klubber han har trent gleder jeg meg, avslutter 18-åringen. (©NTB)

LES OGSÅ: