Nadia Fanchini tok en overraskende seier på hjemmebane i kvinnenes utfor. Favoritten Lindsey Vonn ble nummer to, mens Daniela Merighetti sørget for to italienere på pallen.

Fanchini, som ble nummer tre fredag, tok to steg opp på pallen lørdag. 29-åringen vant på tiden 1.24,80. Amerikanske Vonn var 14 hundredeler bak i mål, mens Merighetti var 72 hundredeler bak. Fanchini sikret sin andre verdenscupseier i karrieren.

VANT PÅ HJEMMEBANE: Italienske Nadia Fanchini raser nedover utforløypen i La Thuile i fredagens renn. Foto: AP Photo/Marco Trovati/NTB scanpix

– Veldig gøy med Fanchini. Hun har aldri gått til topps i et utforrenn før. En italiensk skrell, fastslo NRKs kommentatorer etter at de sterkeste hadde kjørt.– Jeg hadde ikke forventet dette. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle kjøre så bra, sa en fornøyd Fanchini om seieren, ifølge FIS.

Fornøyd Vonn

En annen favoritt, Lara Gut, skuffet i lørdagens renn. Sveitseren var hele 1.82 sekunder bak vinneren i mål. Med det mistet hun verdenscupledelsen til Lindsey Vonn, som lørdag sikret seg sammenlagttriumf i utforcupen.

Ifølge Infostrada er Vonn den første som noen gang har sikret seg 20 krystallkuler i verdenscupen (Ingemar Stenmark stoppet på 19). 31-åringen har vunnet verdenscupen sammenlagt fire ganger, utforcupen åtte, super-G fem ganger og kombinasjonscupen tre ganger.

– Det var godt for selvtilliten å sikre utforcupen. Jeg er veldig fornøyd med andreplass i rennet, og jeg synes det er kjekt for alpinsporten at det ble to italienere på pallen, sa amerikanske Vonn.

Mowinckel langt bak

Norske Ragnhild Mowinckel (23) fikk det ikke til å stemme i La Thuile. Hun kom i mål hele 5.35 sekunder bak Fanchini.

23-åringen endte til slutt nede på 27.-plass.

(©NTB)